אורז ריחני, ירקות ותבלינים שמעקצצים בנעימות על הלשון, עוף ארמוטי נהדר – מה עוד אפשר לבקש מתבשיל עוף ואורז מסורתי, כמו שכולנו אוהבים? זה בדיוק מה שתקבלו שתכינו פילאף, מנה מוכרת ממטבחי מרכז אסיה, שבהחלט יכול להיות שבני העדה הבוכרית והעדה הפרסית מכירים מן הבית. יש לה עוד שלל שמות, כמו פלוב, אושפלאו, פילאו וכדומה – אך מה שחשוב הוא שתדעו כיצד להכינה בקלות בביתכם ולשדרג באמצעותה כל ארוחה, בין אם זו סעודה חגיגית ובין אם ארוחת יומיום.
מקור תמונה:
tasty.co
אופן הכנת הפילאף עוף:
-
חממו את השמן בסיר בעל תחתית יצוקה. הוסיפו פנימה את עלי הדפנה, מסמרי הציפורן, תרמילי ההל ומקל הקינמון. טגנו בעדינות עד שהכל יתחיל להפיץ ריח ניחוח.
-
הוסיפו פנימה את אגוזי הקשיו והמשיכו בטיגון עדין עד הזהבתם קלות.
-
הוסיפו פנימה את פרוסות הבצל, פלפלי הצ'ילי הירוקים ועלי הקארי (אם בחרתם להוסיף אותם), המלח והכורכום וטגנו על להבה בינונית עד שהבצלים מזהיבים.
-
הוסיפו את השום והג'ינג'ר הכתושים וטגנו עד שהריח הטרי שלהם חולף.
-
הוסיפו פנימה את חתיכות חזה העוף וערבבו היטב. כסו את הסיר ובשלו על להבה בינונית-גבוהה, עד שחתיכות העוף מבושלות היטב.
-
הוסיפו את הכמון, הכוסברה הטחונה, אבקת הצ'ילי האדום, הגאראם מסלה, ואת עלי הנענע ועלי הכוסברה. ערבבו היטב.
-
הוסיפו את המים וערבבו היטב. טעמו, בדקו את התיבול ותקנו במידת הצורך.
-
כשהמים רותחים, הוסיפו פנימה את האורז המושרה וערבבו קלות עד להשתלבותו בתבשיל.
-
בשלו על להבה גבוהה למשך 6-8 דקות; לאחר מכן כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה עד שהמים מתאדים והאורז מבושל היטב. לסיום ערבבו קלות והגישו. בתיאבון!