מנת העוף הנהדרת הזאת יכולה לעזור לכם לגוון את ארוחות הערב או הצהריים שלכם ולהוסיף להן טעמים נפלאים של לימון וארטישוק. אתם תרצו לעשות זאת לא רק בשל שילוב הטעמים הזה, שאתם כנראה כמעט ולא אוכלים, אלא גם בגלל שהכנתה פשוטה מאוד ודורשת מכם רק מחבת גדולה אחת וכ-20 דקות עבודה.
רכיבים למתכון לעוף בטעם לימון עם לבבות ארטישוק:
אופן הכנת מתכון לעוף בטעם לימון עם לבבות ארטישוק:
-
חממו את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. אחרי שהוא מתחמם, הוסיפו בצל, שום, מעט מלח ופלפל, וטגנו למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
-
הוסיפו את קוביות העוף וטגנו למשך 5 דקות נוספות, הפכו את העוף תוך כדי על מנת להשחים את כל הצדדים.
-
הוסיפו את לבבות הארטישוק והמשיכו לטגן למשך 3-4 דקות. ערבבו מפעם לפעם ואל תדאגו אם הלבבות נשברים קלות.
-
הוסיפו למחבת בזהירות יין, מים ומיץ לימון. ערבבו את התערובת בעזרת כף עץ והקפידו לגרד קלות את תחתית המחבת. השאירו את המחבת על האש למשך כ-5 דקות, עד שריח האלכוהול נעלם והרוטב מסמיך קלות.
-
לסיום, כבו את האש והוסיפו למחבת גרידת לימון ובזיליקום קצוץ. ערבבו, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, המתינו שהמנה תתקרר קלות והעבירו לכלי הגשה.