ידוע כי המטבח הלבנוני מתהדר בבישולים עשירים בתבלינים, כאלו שמשאירים את הטועמים עם חשק לא מוסבר לעוד מנה. האמת, השילוב המיוחד של התבלינים יחד עם בשר וירקות יכול ליצור מנות מעוררות חושים כפי שתזכו להכיר במתכון הבא – סלט עוף לבנוני. על פניו זה נשמע כמו עוד סלט פשוט למדי, אך כאשר תצללו לתוך המתכון תגלו כי מרכיביו ואופן הכנתו הם אלו שמקנים לו את התואר הלבנוני.
מקור תמונה:
foodandwine
אופן הכנת העוף:
-
ערבבו בבלנדר שמן זית, כוסברה, מיץ לימון, שום, כמון, סומאק ופלפל קאיין עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
צקו את המרינדה שיצרתם לתוך שקית אטימה והוסיפו אליה את חתיכות העוף.
-
סגרו היטב את השקית והניחו במקרר למשך 4 שעות או לילה שלם.
-
חממו מחבת פסים מעל לאש בינונית-גבוהה, הוציאו את חתיכות העוף מן השקית והניחו אותן במחבת.
-
הפכו את חתיכות העוף מדי פעם והברישו אותן כל העת במרינדה שנשארה לכם בשקית עד שהן מקבלות גוון חום ומבושלות היטב, כ-18 דקות, והעבירו לצלחת.
-
לאחר התקררות, מומלץ לפרוס את חתיכות חזה העוף.
אופן הכנת הסלט:
-
חממו תנור ל-150 מעלות, הניחו את פרוסות הפיתה על רשת התנור ואפו במשך 10 דקות עד להתקשחות ומעט השחמה, הוציאו אותן וחתכו לקוביות קטנות.
-
הכניסו לקערה קטנה מיץ לימון, חומץ בן יין לבן וחרדל, ערבבו והוסיפו לאט שמן קנולה ושמן זית, תבלו במלח ופלפל שחור, ערבבו היטב והניחו בצד.
-
הניחו בקערה גדולה מאוד את החסה, העגבניות, המלפפון, הפטרוזיליה, הנענע וגרגיר הנחלים, הוסיפו חצי כוס מתערובת התבלינים שהכנתם בשלב הקודם וערבבו היטב.
-
הוסיפו אל הקערה את חתיכות הפיתה, מעט מתערובת התבלינים לפי טעמכם האישי, ערבבו היטב, הוסיפו מעל את פרוסות חזה העוף והגישו אל השולחן.