מנת העוף שלפניכם מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה, כך שאם אתם מתלבטים מה להכין עבור האורחים שמגיעים – אין צורך להתאמץ יתר על המידה. תוך שעתיים תוכלו להכין מנה חגיגית של אורז עם עוף עסיסי ומתובל היטב, כך שהמתכון בהחלט יהפוך לאחד האהובים עליכם ועל כל מי שיזכה לאכול מהתוצר המוגמר.
מקור תמונה:
thasneen.com
אופן הכנת האורז המתובל:
-
חממו שמן בסיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו לו בצל ותבלו במלח. טגנו עד שהבצל יהפוך לשקוף.
-
הסירו את הסיר מהלהבה, הוסיפו לבצל הל, שום, קינמון, עלי דפנה, גרגירי פלפל, פלפלים ירוקים, כורכום, אורז, מים ומלח. ערבבו היטב.
אופן הכנת העוף המתובל:
-
הניחו רשת מעל הסיר עם האורז ועליה את העוף המתובל כך שהחזה שלו יפנה כלפיי מטה.
-
לאחר 15 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-140 מעלות למשך שעה.
-
ערבבו את תיבול העוף היטב ומרחו בו את העוף.
-
חממו תנור ל-200 מעלות והכינו סיר חרס/זכוכית גדול ושמתאים לשימוש בתנור.
-
הכניסו את האורז לסיר שמיועד לתנור והניחו אותו בתחתית של התנור.
-
הפכו את עוף כך שהחזה שלו יפנה כלפיי מעלה למשך 45 דקות נוספות.
מקור תמונה:
thasneen.com
-
הוציאו את העוף והאורז מהתנור. ערבבו את הזעפרן המושרה לתוך האורז, הניחו עליו את העוף והגישו חם.