כאשר אנחנו חושבים על מנת סלט, לרובנו עולה בראש תמונה של תערובת ירקות טריים, כמו עגבנייה, מלפפון, בצל וכדומה מתובלים במלח, לימון ושמן זית. עם זאת, רובנו כבר יודעים כי גם במנות הסלט ניתן ואפשר להשתולל מעט, ולהכין סלטים חמים או קרים ממגוון רכיבים אחרים. היום אתם הולכים להכיר מתכון קל להכנה בניחוח אסייתי, של סלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי בתיבול רוטב מושלם, שאנחנו בטוחים שתאמצו גם למנות אחרות.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לסלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי:
אופן הכנת הסלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי:
-
חממו תנור ל-190 מעלות.
-
פזרו את שבבי הקוקוס בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, והכניסו אל התנור עד להזהבה – כ-3 דקות, הוציאו והעבירו לקערה בינונית.
-
פזרו את חתיכות השקדים באותה תבנית על אותו הנייר והכניסו אל התנור עד להזהבה – כ-3-5 דקות, הוציאו, העבירו את השקדים לקערת שביבי הקוקוס, והניחו בצד להתקררות.
-
הניחו את רבעי כרוב הניצנים באותה תבנית על אותו הנייר, תבלו ב-2 כפות שמן ומלח, ערבבו מעט והכניסו אל התנור עד להזהבה עמוקה – כ-25 דקות, או עד שחתיכות כרוב הניצנים רכות במרכז.
-
בזמן שכרוב הניצנים מתבשל בתנור, ערבבו בקערה קטנה ג'ינג'ר, קרם קוקוס, דבש, מלח, פלפל שחור, חומץ אורז ו-2 כפות שמן עד לקבלת תערובת אחידה; טעמו ותבלו במלח במידת הצורך והניחו בצד.
-
חממו את 2 כפות השמן הנותרות במחבת נון סטיק גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה והוסיפו פנימה כורכום. הוסיפו אורז, ערבבו ובשלו יחדיו כ-3-4 דקות, הסירו מן האש, העבירו לקערה גדולה, הוסיפו את חתיכות כרוב הניצנים וערבבו.
-
הוסיפו לקערת הקוקוס-שקדים את הכוסברה, החמוציות, הנענע והבצל הירוק ושפכו פנימה 3 כפות מתערובת קרם הקוקוס.
-
צקו את תכולת קערת הקוקוס-שקדים על תכולת קערת כרוב הניצנים והאורז, ערבבו היטב והגישו לשולחן לצד רוטב הקרם קוקוס שנותר.