מי שחובב מאכלים ומנות מהמטבח האסייתי ודאי מכיר את האורז המטוגן המפורסם שלרוב מגיע בשילוב עם עוף. עם זאת, היום אתם הולכים לגלות גרסה מעט שונה למנה הטעימה והאהובה הזו שמגיעה אלינו מהמזרח הרחוק; בואו להכיר את המתכון הפשוט לאורז מטוגן עם עגבניות שרי שייצור עבורכם מנה משביעה, צמחונית ומעל הכל - טעימה.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לאורז מטוגן עם עגבניות:
אופן הכנת אורז מטוגן עם עגבניות:
-
קצצו את הגבעולים הכהים שבבצל הירוק והניחו בצד, ולאחר מכן קצצו את החלקים הבהירים בבצל הירוק והניחו בנפרד.
-
חתכו את עגבניות השרי לרבעים והניחו רבע מהכמות בקערה קטנה, תבלו אותה בנדיבות במלח והניחו בצד.
-
חממו כף שמן שומשום במחבת גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה, והוסיפו למחבת את החלקים הבהירים של הבצל הירוק ביחד עם ¾ מכמות עגבניות השרי החתוכות. בשלו תוך ערבוב מדי פעם עד להתרככות הבצל והעגבניות והצטמצמות הנוזלים, בערך כ-4 דקות.
-
הוסיפו למחבת שום וג'ינג'ר, ערבבו עד להעלאת ריח, כ-30 שניות.
-
הוסיפו למחבת אורז וערבבו היטב רק כדי לחמם את האורז – כ-3 דקות.
-
צמצמו את תכולת המחבת לצד אחד וצקו את כף שמן השומשום הנותרת לחצי הריק.
-
הוסיפו לחצי הריק את הביצים וערבבו אותן היטב כדקה אחת.
-
ערבבו את הביצים יחד עם תערובת האורז והוסיפו רוטב סויה תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
העבירו את תערובת האורז לקערה גדולה, סננו את העגבניות הממולחות הנותרות והוסיפו לקערת האורז.
-
זלפו שמן זית לפי טעמכם, פזרו את חתיכות הבצל הירוק הכהות והוסיפו שבבי צ'ילי.
-
לבסוף, גרדו מעט מקליפת הלימון, סחטו כמה טיפות ממנו אל קערת האורז, ערבבו היטב והגישו לשולחן.