כולם מכירים את השקשוקה הרגילה, אך אם אתם רוצים לנסות מתכון משודרג, אתם חייבים להכין לעצמכם שקשוקה חצילים, שיש בה עוד הרבה יותר מחצילים - גם קישוא, גמבה ותרד, וגם נגיעה של טבסקו שתהפוך אותה לפיקנטית עבור אוהבי החריף. אז אם אתם רוצים ליהנות מארוחת ערב נהדרת ופשוטה להכנה, הנה המתכון לשקשוקה חצילים מושלמת!
רכיבים לשקשוקה חצילים חריפה:
אופן הכנת שקשוקה חצילים חריפה:
-
במחבת גדולה ועמוקה (עדיף מברזל יצוק) חממו 4 כפות שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
-
כשהשמן רותח, הוסיפו את הקישוא, החציל, הבצל והגמבה, ותבלו ב-1 כפית מלח -¼ כפית פלפל שחור. טגנו וערבבו באופן קבוע למשך 10 דקות או עד שהירקות מתרככים.
-
הוסיפו את העגבניות החתוכות לקוביות, את רוטב העגבניות ואת ציר העוף, ערבבו והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו את שיני השום ורוטב הטבסקו, טעמו והוסיפו עוד טבסקו אם תרצו שהשקשוקה תהיה חריפה עוד יותר. הביאו את התערובת לרתיחה קלה, בשלו למשך 2 דקות, ערבבו קלות וצרו גומות עבור הביצים.
-
שברו ביצים לתוך המחבת בפיזור שווה, ולאחר מכן תבלו את הביצים בפלפל שנותר ובעוד מלח אם תרצו.
-
סדרו את עלי התרד סביב הביצים ודחפו אותם בעדינות לתוך הרוטב. כסו ובשלו על סף רתיחה ועל אש נמוכה למשך 6-8 דקות, או עד שהחלבון מתקשה והחלמון מגיע למידת העשייה הרצויה לכם.
טיפ השף:
הביצים ימשיכו להתבשל ולהתקשות גם אחרי שתכבו את האש אם תשאירו את המכסה על המחבת.