header

מתכון לנקניק מתובל עם קייל, חומוס וביצה אפויה

הרשו לעצמכם לצאת מגבולות הביצה הקשה והמקושקשת, ונסו להכין את הארוחה הבאה שתספק לכם ערכים תזונתיים חשובים ותשאיר בפיכם טעם נפלא. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לנקניק מתובל עם קייל, חומוס וביצה אפויה
רכיבים לביצה עם נקניק וקייל:
בצל גדול - ½ בצל (קצוץ, רצוי צהוב)
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
נקניק - 100 גר' (מתובל ופרוס, מורטדלה או כל סוג אחר שבו תחפצו)
צרור קייל - ½ צרור (קצוץ גס ושטוף)
חומוס - ½1 כוסות (מבושל או מקופסת שימורים אחת, יש לסנן מנוזלים)
רוטב חריף - מעט (כדוגמת אריסה, לא חובה)
אופן הכנת הביצה עם נקניק וקייל:
  1. הניחו מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן, קמצוץ מלח ובצל וטגנו אותו עד שיתרכך ויקבל גוון שקוף. לאחר מכן, הוסיפו את פרוסות הנקניק והמשיכו לבשל עד שהבצל יתחיל להזהיב. preperation
  2. בינתיים, חממו את התנור ל-190 מעלות.
  3. הוסיפו את הקייל למחבת עמוקה וגדולה, כשמומלץ להכניסו בעודו רטוב מעט. אם הקייל אינו רטוב, מומלץ שתוסיפו מעט מים למחבת. בשלו את הקייל עד שיקמל ולאחר מכן הוסיפו את החומוס. ערבבו בעדינות את תערובת הקייל והשתדלו לא לרסק את החומוס יותר מידי. בשלב זה מומלץ לטעום את התערובת על מנת לדעת אם יש צורך להוסיף מלח.
  4. אם ברצונכם להכין שתי מנות בו זמנית, צקו את תערובת הקייל ל-2 קערות שעמידות בתנור והשתמשו בשני ביצים. במקרה שתעדיפו מנה אחת בלבד, יש להשתמש בביצה אחת ובמחצית מהתערובת.
  5. אם בחרתם להוסיף רוטב חריף, צקו אותו מעל לתערובת הקייל, שברו את הביצה בעדינות מעליה, פזרו מעט מלח והכניסו לתנור.
  6. אפו במשך 7 דקות, כשמומלץ לבדוק לאחר 5 דקות האם החלבון כבר התקשה והחלמון עודנו נוזלי. במקרה שכן ניתן להוציא את המנה מהתנור.
  7. מומלץ להגיש עם לחם טרי.
מקור: טל.ק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.