הרשו לעצמכם לצאת מגבולות הביצה הקשה והמקושקשת, ונסו להכין את הארוחה הבאה שתספק לכם ערכים תזונתיים חשובים ותשאיר בפיכם טעם נפלא.
רכיבים לביצה עם נקניק וקייל:
אופן הכנת הביצה עם נקניק וקייל:
-
הניחו מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן, קמצוץ מלח ובצל וטגנו אותו עד שיתרכך ויקבל גוון שקוף. לאחר מכן, הוסיפו את פרוסות הנקניק והמשיכו לבשל עד שהבצל יתחיל להזהיב.
-
בינתיים, חממו את התנור ל-190 מעלות.
-
הוסיפו את הקייל למחבת עמוקה וגדולה, כשמומלץ להכניסו בעודו רטוב מעט. אם הקייל אינו רטוב, מומלץ שתוסיפו מעט מים למחבת. בשלו את הקייל עד שיקמל ולאחר מכן הוסיפו את החומוס. ערבבו בעדינות את תערובת הקייל והשתדלו לא לרסק את החומוס יותר מידי. בשלב זה מומלץ לטעום את התערובת על מנת לדעת אם יש צורך להוסיף מלח.
-
אם ברצונכם להכין שתי מנות בו זמנית, צקו את תערובת הקייל ל-2 קערות שעמידות בתנור והשתמשו בשני ביצים. במקרה שתעדיפו מנה אחת בלבד, יש להשתמש בביצה אחת ובמחצית מהתערובת.
-
אם בחרתם להוסיף רוטב חריף, צקו אותו מעל לתערובת הקייל, שברו את הביצה בעדינות מעליה, פזרו מעט מלח והכניסו לתנור.
-
אפו במשך 7 דקות, כשמומלץ לבדוק לאחר 5 דקות האם החלבון כבר התקשה והחלמון עודנו נוזלי. במקרה שכן ניתן להוציא את המנה מהתנור.
-
מומלץ להגיש עם לחם טרי.
מקור: טל.ק