אף על פי שברוב התרבויות לא נהוג להשתמש בעלי הגזר למאכל, הם בריאים וטעימים ועל כן יכולים לשדרג לכם את הארוחה. לאחר שתיהנו מהמאכל הנפלא הבא תזכו לספוג כמות נאותה של בטא קרוטן, סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים.
אופן הכנת הציפוי:
-
הכניסו אל תוך מעבד מזון את עלי הגזר והבזיליקום וטחנו אותם למשך פעימה קצרה אחת. לאחר מכן הוסיפו אגוזים, גבינה, שום ומלח והפעילו טחינה קצרה נוספת. לבסוף, ערבלו באופן רציף את הרכיבים והוסיפו דרך פתח ההזנה את השמן. במהלך הערבול תצטרכו להפסיק מדי פעם את הפעולה כדי לגרד מצדי המערבל את התערובת. בשלב זה תוכלו לטעום ולתקן את התיבול במידת הצורך.
-
חממו את התנור מראש על 260 מעלות והניחו את מגש האפייה במרכז התנור.
אופן הכנת הגזרים:
-
צקו 2 כפות שמן לתוך מחבת עמידה בתנור והניחו אותה על להבה בינונית-גבוהה, עד שהשמן יתחמם. לאחר מכן פזרו את הגזרים בשכבה אחת. אם אין לכם מספיק מקום השתמשו בשתי מחבתות. כעת, ערבבו את הגזרים עם השמן החם ופזרו כפית מלח אחת על כל הגזרים.
-
המשיכו לבשל את הגזרים, הפכו אותם מדי פעם והמתינו עד שישחימו מעט, בין 8-6 דקות לערך. ברגע שהגזרים מקבלים גוום שחום הכניסו את המחבת אל תוך התנור, ואפו אותם במשך 12-8 דקות לערך, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
הוציאו את המחבת מהתנור והניחו לגזרים להתקרר מעט.
-
צקו 3 כפות מהציפוי על הגזרים האפויים וערבבו בעדינות רבה. סדרו את הגזרים על צלחת הגשה, תוכלו להוסיף גבינת מוצרלה. את שאר הציפוי תוכלו לפזר בגושים על הגזרים. פזרו את עלי וגבעולי הגזר, סחטו לימון עליהם ועל הגזרים והוסיפו מעט שמן זית ומלח במידת הרצון. מומלץ להגיש עם לחם.
מקור: ליאת.א