המטעמים הנהדרים בהם מתאפיין המטבח של אגן הים התיכון לא רק עושים שימוש נפלא בחציל כחומר גלם נבחר, אלא גם עוטפים אותו בתערובות של תבלינים, ירקות ובשרים שהופכים את המנה לארוחה נהדרת ואתכם למארחים מושלמים!
מקור תמונה:
allrecipes
אופן הכנת החזה עוף וחצילים:
-
הרתיחו מים מומלחים קלות בסיר והשרו בהם את רצועות החצילים למשך כחצי שעה.
-
עם תום הבישול, סננו את החצילים מן המים והניחו להם להצטנן כ-3 דקות.
-
חממו כף שמן במחבת על אש בינונית וטגנו את החצילים עד שישחימו קלות, הסירו מהאש והניחו על צלחת בצד.
-
כעת, הוסיפו עוד 2 כפות שמן למחבת, ולאחר שיתחמם טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבתו והוסיפו את חזה העוף.
-
לאחר שחזה העוף הלבין, הוסיפו 2 כפות רסק עגבניות ו-¼ כוס מים, הנמיכו את עוצמת האש לקטנה ובשלו במשך 10-15 דקות.
-
לאחר קבלת תערובת אחידה, הניחו את רצועות החציל על תבנית אפייה בגודל 25X30 ס"מ, וצקו על הפרוסות את תערובת העוף והעגבניות לספיחת הטעמים.
-
על התערובת פזרו באופן שווה אורגנו, מלח ופלפל וכסו את התבנית ברדיד אלומיניום.
-
אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.
-
לאחר האפייה, הוציאו את התבנית, הסירו את נייר האלומיניום והגישו!
מקור: גבריאל.ה