header

מתכון לחזה עוף וחצילים

המטעמים הנהדרים בהם מתאפיין המטבח של אגן הים התיכון לא רק עושים שימוש נפלא בחציל כחומר גלם נבחר, אלא גם עוטפים אותו בתערובות של תבלינים, ירקות ובשרים שהופכים את המנה לארוחה נהדרת ואתכם למארחים מושלמים!

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לחזה עוף וחצילים מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לחזה עוף וחצילים:
חצילים - 3 (קלופים וחתוכים לרצועות)
שמן זית - 3 כפות
חזה עוף - 6 חצאים (ללא עצמות, חתוכים לקוביות)
רסק עגבניות - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ לקוביות)
מים - ½ כוס
אורגנו - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
אופן הכנת החזה עוף וחצילים:
  1. הרתיחו מים מומלחים קלות בסיר והשרו בהם את רצועות החצילים למשך כחצי שעה.
  2. עם תום הבישול, סננו את החצילים מן המים והניחו להם להצטנן כ-3 דקות.
  3. חממו כף שמן במחבת על אש בינונית וטגנו את החצילים עד שישחימו קלות, הסירו מהאש והניחו על צלחת בצד.
  4. כעת, הוסיפו עוד 2 כפות שמן למחבת, ולאחר שיתחמם טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבתו והוסיפו את חזה העוף.
  5. לאחר שחזה העוף הלבין, הוסיפו 2 כפות רסק עגבניות ו-¼ כוס מים, הנמיכו את עוצמת האש לקטנה ובשלו במשך 10-15 דקות.
  6. לאחר קבלת תערובת אחידה, הניחו את רצועות החציל על תבנית אפייה בגודל 25X30 ס"מ, וצקו על הפרוסות את תערובת העוף והעגבניות לספיחת הטעמים.
  7. על התערובת פזרו באופן שווה אורגנו, מלח ופלפל וכסו את התבנית ברדיד אלומיניום.
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.
  9. לאחר האפייה, הוציאו את התבנית, הסירו את נייר האלומיניום והגישו!
מקור: גבריאל.ה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.