המנה הבאה ככל הנראה תוגש בלא מעט ארוחות ערב שאתם תערכו בזמן הקרוב, וזאת מאחר שהיא קלילה, בריאה והכי חשוב כל כך טעימה! היא מתאימה מאוד למי שבדרך כלל לא אוכל סלטי עוף, אז גם אם אתם מהססים הרשו לעצמכם לנסות משהו חדש ולא תתאכזבו.
אופן הכנת הסלט עוף:
-
תבלו את העוף עם פלפל ומלח.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו כף שמן. לאחר מכן, הוסיפו את העוף, בשלו עד ששני הצדדים יזהיבו, כ-10 דקות לערך, והעבירו אותו לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
כעת הכינו את הרוטב: הכניסו אל תוך קערה קטנה את השמן הנותר, חומץ, חרדל, ½ כפית מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
פרסו את העוף לרצועות דקות.
-
הכניסו אל תוך קערה עלי רוקט, אגסים ועוף וערבבו היטב. הוסיפו את הרוטב וערבבו בעדינות עם הידיים כך שכל הרכיבים יכוסו ברוטב.
-
לבסוף, העבירו את הסלט לקערות הגשה, קשטו עם אגוזי מלך וחמוציות, תקנו תיבולים עם מלח ופלפל במידת הצורך והגישו.
טיפ השף:
ניתן להמיר את האגסים בתפוח או נקטרינה ולקבל סלט מעט חמצמץ יותר
מקור: רעות.ד