הסלט הבא הוא מנה מצוינת עבור מי שלא רואה סיבה לחכות עם הבשר עד למנה העיקרית. חתיכות העוף יעניקו לאורחים שלכם פתיח עסיסי ומעורר תאבון לארוחה, מבלי למלא אותם יתר על המידה.
אופן הכנת הסלט עוף וסלרי:
-
קילפו את הסלרי וחיתכו אותו לרצועות ארוכות.
-
הרתיחו את הסלרי במים מומלחים במשך כ-5 דקות עד לריכוכו. סננו ואפשרו לרצועות הסלרי להתקרר.
-
חיתכו את העוף לרצועות, העבירו לקערת סלט והוסיפו את הסלרי המבושל.
-
קילפו את התפוח וגרדו אותו במגרדת לסלט.
-
קצצו את הבצל, ערבבו יחד עם השמיר והוסיפו לקערה.
-
ערבבו יחד את השמן, מיץ הלימון והחרדל בקערה נפרדת. תבלו במלח ופלפל.
-
צקו את הרוטב על הסלט, ערבבו היטב ואפשרו לסלט המתובל להתקרר במקרר כ-30 דקות לפחות.
-
הניחו מעל הסלט עגבניות חתוכות והגישו.
מקור: יפעת ב.