את השיפודים הישראליים כולנו מכירים ואוהבים, אך לא רבים יודעים שגם המטבח היפני המפורסם מציע מתכון עם גרסה מיוחדת ומעניינת משלו לשיפודי עוף. יקיטורי הוא מאכל שכולל רצועות של עוף המוגשות על שיפודי במבוק ומתובלות במגוון הרטבים והתבלינים המפורסמים של המטבח היפני.
מקור תמונה:
Ocdp
אופן הכנת המתכון ליקיטורי:
-
הכניסו לתוך מחבת בינונית את המירין, רוטב הסויה, הסוכר והשום ובשלו על להבה בינונית עד להתאדות של כחצי מהתערובת. הסירו מהאש ואפשרו לרוטב להתקרר מעט לאחר הבישול.
-
שפדו את חתיכות העוף על מקלות הבמבוק וצלו את השיפודים על הגריל או בתנור שחומם מראש ל-200° מעלות.
-
כשבשר העוף מתחיל להשחים מרחו עליו את הרוטב משני צדיו והמשיכו לצלות אותו. חזרו על הפעולה 3 פעמים במהלך הצלייה בכל פעם שהרוטב נספג בבשר העוף.
-
לאחר שהרוטב נגמר והעוף התרכך, הסירו את השיפודים מהגריל או הוציאו אותם מהתנור והגישו חם. בתיאבון!
מקור תמונה:
Jeremy Keith