המתכון הבא לאטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים הוא למעשה גרסה שונה ומעניינת לסלט ירקות מבושל מהמטבח האינדונזי - מנה ששמה הוא גאדו-גאדו. בסלט הטעים הזה בולט יותר מכל רוטב הבוטנים, אבל במתכון המיוחד שלנו אנו נכין רוטב קשיו פשוט להכנה, שיחד עם הרכיבים הנוספים במנה יגרמו לסועדים ללקק את האצבעות שלהם.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לאטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים:
אופן הכנת האטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
הניחו נייר אפייה על תבנית ופזרו עליו את אגוזי הקשיו באופן שווה, הכניסו לתנור וקלו אותם עד להזהבה, בין 10-12 דקות. הוציאו מהתנור והניחו בצד להתקררות.
-
קחו ⅓ כוס מאגוזי קשיו הקלויים, מעכו אותם בעזרת תחתית ספל שטוחה והניחו בצד.
-
קחו כוס מאגוזי הקשיו הקלויים ושימו בבלנדר. הוסיפו ג'ינג'ר, פלפל צ'ילי, שום, רוטב סויה, שמן שומשום 3 כפות מיץ ליים ו-¼ כוס מים חמים. ערבלו את החומרים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי – הוסיפו מעט מים חמים במידת הצורך.
-
בשלו את אטריות האורז לפי הוראות ההכנה שעל האריזה, שטפו מתחת למים וסננו את הנוזלים.
-
העבירו את האטריות לקערה בינונית, הוסיפו קורט מלח ו-1 כף מיץ ליים, ערבבו והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה נפרדת מלפפון, צנוניות, גזר, בצל ירוק, כוסברה, קורט מלח ו-2 כפות מיץ ליים.
-
צקו ¼ כוס של רוטב קשיו מעל כל קערה – אטריות וירקות - וערבבו היטב את תכולת הקערות.
-
חלקו את אטריות האורז לשתי קעריות הגשה, מעליהן חלקו את תערובת הירקות באופן שווה והגישו אל השולחן – מומלץ להגיש את שארית רוטב הקשיו בצד למי שירצה להוסיף.