אם נגיד לכם שאפשר להכין מנה עם טעם ומרקם של עוף פריך ברוטב תפוזים ללא בשר, לא נופתע אם יהיו לכם הרבה ספקות בראש. לכן אנחנו לא רק נגיד לכם שבאמת מדובר במשימה שאפשר לבצע בקלות מפתיעה, אלא גם נלמד אתכם כיצד לעשות זאת! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לעקוב אחרי הוראות המתכון הבא, ותוך זמן קצר תגלו כמה זה קל להכין נגיסי כרובית פריכה ברוטב תפוזים מתוק, שהם תחליף מושלם לעוף שבדרך כלל מצוי במרכז המנה האסייתית הנהדרת הזאת. אם התעורר בכם חשק להכיר מנות כרובית נוספות, בסרטון המצורף תמצאו גם עוד מתכון בונוס עם הירק הנפלא הזה.
רכיבים לחטיפי כרובית ברוטב תפוזים:
אופן הכנת החטיפי כרובית ברוטב תפוזים:
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 230 מעלות והכינו תבנית גדולה מכוסה בנייר אפייה שרוסס בקצת ספריי שמן.
-
בקערה בינונית, ערבבו את תחליף החלב, קמח ומלח. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
אחת אחת, טבלו את חתיכות הכרובית בתערובת, נערו בעדינות שאריות ציפוי והניחו אותן על התבנית. הקפידו שהחתיכות לא ייגעו זו בזו ולסיום רססו את כולן במעט מאוד שמן.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות, או עד שהכרוביות מקבלות ציפוי פריך בגוון חום. בזמן שהכרובית בתנור הכינו את הרוטב.
-
חממו את שמן הקנולה במחבת בינונית מעל להבה בינונית ואחרי שהוא מתחמם, הוסיפו את השום, הזנגביל ואבקת הצ'ילי. טגנו למשך 2-3 דקות וערבבו בקביעות.
-
הוסיפו למחבת את מיץ התפוזים, סוכר חום, חומץ ורוטב סויה. ערבבו ובשלו למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לסף רתיחה.
-
ערבבו בקערה קטנה את הקורנפלור עם שתי כפות מים קרים במהירות עם מזלג.
-
הוסיפו את הקורנפלור עם המים למחבת, ערבבו והמשיכו לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך, 2-3 דקות. הוסיפו את שמן השומשום, ערבבו והעבירו את הרוטב מהמחבת לקערה עמידה לחום.
-
כשהכרובית מוכנה, העבירו את החתיכות מהתבנית לקערה עם הרוטב וצפו באופן אחיד.
-
העבירו לכלי הגשה עם קישוט של בצל ירוק לפי הטעם, מומלץ לצד אורז לבן או מאכל דומה אחר. בתיאבון!