הפילאף הוא תבשיל אורז עם תוספות ובעצם ארוחה שלמה שמכינים בסיר אחד. חוץ מהחיסכון בטרחה ובכלים מיותרים, לפילאף יש את היתרון של טעם האורז המיוחד שסופג טעמי ירקות עמוקים במהלך הבישול והאפייה. נסו את מתכון הפילאף הקל וגלו עולם חדש של ארוחות טעימות ומהירות.
אופן הכנת הפילאף דלורית:
-
חממו תנור ל-190 מעלות.
-
חיתכו את שני הקצוות של הדלורית, חוררו אותה בעזרת מזלג והניחו אותה במיקרוגל לריכוך במשך 3-4 דקות.
-
קלפו את הדלורית מיד לאחר הוצאתה מהמיקרוגל, חצו אותה לאורכה, הוציאו ממנה את הגרעינים וחיתכו אותה לקוביות.
-
הניחו סיר על הכיריים, הכניסו אליו את שמן הזית, הבצל, השום והטימין, וערבבו היטב.
-
הוסיפו את האורז לסיר, תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם, הוסיפו את היין הלבן וערבבו.
-
הכניסו את קוביות הדלורית לסיר ומזגו פנימה את ציר הירקות.
-
ערבבו את התבשיל, הביאו לרתיחה והעבירו את הסיר לאפייה בתנור ב-190 מעלות למשך 15-20 דקות.
-
הגישו בתוספת של סלט או מנה בשרית וקשטו את הפילאף במעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצות.