header

מתכון לפילאף בסיר אחד

הפילאף הוא תבשיל אורז עם תוספות ובעצם ארוחה שלמה שמכינים בסיר אחד. חוץ מהחיסכון בטרחה ובכלים מיותרים, לפילאף יש את היתרון של טעם האורז המיוחד שסופג טעמי ירקות עמוקים במהלך הבישול והאפייה. נסו את מתכון הפילאף הקל וגלו עולם חדש של ארוחות טעימות ומהירות.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לפילאף דלורית:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 2 (כתושות)
טימין - 1 כפית (קצוץ)
אורז לריזוטו - ½1 כוסות
מלח - 1 כפית (או לפי הטעם)
פלפל שחור - לפי הטעם
יין לבן - ½ כוס (יבש)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או 4 כפיות אבקת מרק ירקות עם 4 כוסות מים רותחים)
פטרוזיליה - 1 כפית (או כוסברה, לפיזור מעל - לא חובה)
אופן הכנת הפילאף דלורית:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות.
  2. חיתכו את שני הקצוות של הדלורית, חוררו אותה בעזרת מזלג והניחו אותה במיקרוגל לריכוך במשך 3-4 דקות.
  3. קלפו את הדלורית מיד לאחר הוצאתה מהמיקרוגל, חצו אותה לאורכה, הוציאו ממנה את הגרעינים וחיתכו אותה לקוביות.
  4. הניחו סיר על הכיריים, הכניסו אליו את שמן הזית, הבצל, השום והטימין, וערבבו היטב.
  5. הוסיפו את האורז לסיר, תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם, הוסיפו את היין הלבן וערבבו.
  6. הכניסו את קוביות הדלורית לסיר ומזגו פנימה את ציר הירקות.
  7. ערבבו את התבשיל, הביאו לרתיחה והעבירו את הסיר לאפייה בתנור ב-190 מעלות למשך 15-20 דקות.
  8. הגישו בתוספת של סלט או מנה בשרית וקשטו את הפילאף במעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.