header

מתכון לנודלס שומשום עם טופו פריך

כל מי שמזמין נודלס במסעדות שונות לרוב נתקל באותם סוגי מנות ובאותם הטעמים, אבל אחרי שתכירו את המתכון הבא לנודלס שומשום עם טופו פריך - אתם תתחילו להכין אותו באופן קבוע בעצמכם. הסוד במתכון המושלם הזה הוא שימוש ברוטב שנותר במחבת לאחר הבישול, שמהווה את הבסיס לטעם השומשום שמלווה את המנה המנצחת הזו. אז קדימה, המשיכו לקרוא וגלו איך בזמן קצר תכינו מנת נודלס טעימה ומיוחדת.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לנודלס שומשום עם טופו פריך מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לנודלס שומשום עם טופו פריך:
מלפפונים - 2 (בינוניים, פרוסים דק לעיגולים)
מלח - קמצוץ
ג'ינג'ר - 1 (קלוף ומגורד - חתיכה של 4 ס"מ)
חומץ אורז - 5 כפות (מחולקות)
צ'ילי אדום - 1 (פרוס דק ללא גרעינים)
רוטב סויה - ¼ כוס
דבש - 3 כפות
טופו - 350 גרם (שטוף וסחוט)
שמן קנולה - ¼ כוס
אטריות סובה - 120 גרם
טחינה - 2 כפות
בצל ירוק - 3 גבעולים (חתוך דק באלכסון)
אופן הכנת הנודלס שומשום עם טופו פריך:
  1. הניחו את פרוסות המלפפונים יחד עם קמצוץ מלח במסננת והמתינו כ-5 דקות עד שהמלפפונים יתחילו להגיר נוזלים.
  2. הוציאו את המלפפונים והחלו לעסות ולסחוט אותם בעדינות עד שכל הנוזלים יצאו, העבירו אותם לקערה קטנה, הוסיפו ג'ינג'ר ו-1 כף חומץ, ערבבו היטב והניחו בצד.
  3. בקערה נפרדת ערבבו צ'ילי, רוטב סויה, דבש ו-3 כפות חומץ עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. חתכו את גוש הטופו ל-9 חתיכות מרובעות, על ידי חיתוך הגוש ל-3 חתיכות ואז כל חתיכה ל-3 חתיכות נוספות.
  5. חממו שמן במחבת נון סטיק בינונית מעל להבה בינונית-גבוהה.
  6. הוסיפו למחבת את חתיכות הטופו וטגנו אותן עד שהן מתחילות להשחים, כ-4-5 דקות. הסירו אותן מן המחבת והניחו בצד.
  7. נגבו היטב את המחבת בה השתמשתם וחממו אותה שנית מעל להבה בינונית-גבוהה.
  8. החזירו את חתיכות הטופו אל המחבת והוסיפו את תערובת הסויה-דבש (שמרו את הקערה), בשלו יחדיו והפכו את הטופו מדי פעם, הנמיכו את עוצמת האש עד לקבלת מרקם נוזלי סמיך, תוך כ-4 דקות.
  9. במקביל, בשלו את אטריות הסובה לפי הוראות ההכנה שעל החבילה, נקזו את הנוזלים והניחו בצד – אל תשטפו את הנודלס, גם אם כתוב על האריזה.
  10. הסירו את חתיכות הטופו מן המחבת לצלחת נפרדת ושפכו את הנוזלים לקערה ממנה מזגתם אותם. הוסיפו טחינה וכף חומץ, ערבבו היטב וצקו את הרוטב שנוצר בקערה מעל אטריות הסובה.
  11. ערבבו היטב את אטריות הסובה והרוטב יחדיו, חלקו את הכמות ל-2 קעריות הגשה, הוסיפו מעט טופו, מלפפונים ובצל ירוק והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.