היידי סוונסון היא מחברת ספרי בישול צמחוניים, וישנם למעלה מ-100 ספרים שהיא השיקה. המתכון המיוחד הבא לאטריות סובה עם קייל הוא המצאה שלה ואחרי שתטעמו אותו תרצו לנכס אותו לעצמכם. הפשטות שבתהליך ההכנה של המנה הממכרת הזו, לצד הטעם העשיר שלה, יגרמו לכל הטועמים ממנה לרצות לקבל לידיהם את המתכון המנצח שלכם.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לאטריות סובה עם קייל:
אופן הכנת האטריות סובה עם קייל:
-
חממו תנור ל-190 מעלות וצפו 2 תבניות בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה גדולה את עלי הקייל, פתיתי הקוקוס, השמרים, חצי כפית מלח וחצי כוס שמן זית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חלקו את התערובת באופן שווה בין שתי התבניות והניחו אותן יחדיו בתנור, כאשר תבנית אחת מונחת בשליש העליון והשנייה בשליש התחתון.
-
הניחו לתערובת להיצלות בתנור למשך 15-20 דקות עד שהקייל פריך והקוקוס מקבל גוון חום, תוך כדי שאתם מחליפים מיקום בין התבניות, מסובבים אותן ומערבבים את תכולתן.
-
בינתיים, בשלו את אטריות הסובה בסיר גדול עם מים רותחים לפי הוראות ההכנה שעל האריזה, סננו ושטפו תחת מים קרים – נערו את שאריות המים והניחו את האטריות בקערה גדולה ונקייה.
-
ערבבו יחדיו בקערה קטנה טחינה, רוטב סויה, דבש, שמן שומשום, פתיתי פלפל הצ'ילי וחצי מכוס שמן הזית שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
גרדו מעט מקליפת הליים ישירות לתוך קערת תערובת הטחינה. לאחר מכן חצו את הליים וסחטו פנימה כ-2 כפות מהמיץ שלו.
-
ערבבו היטב את תכולת הקערה עם תערובת הטחינה, ואז צקו כמחציתה מעל אטריות הסובה המוכנות.
-
הוסיפו לקערת האטריות תבנית אחת מתערובת עלי הקייל, ערבבו היטב, צקו את שארית תערובת הטחינה והוסיפו את יתר תערובת עלי הקייל תוך ערבוב מתמיד.
-
חלקו את הנודלס ל-4 קערות הגשה, פזרו מעט מלח מעל כל אחת, מעט פתיתי צ'ילי אם תרצו ומעט שמן שומשום, והגישו אל השולחן.