מתכוני חצילים יש בשפע בעולם, ורובם הגדול טובים, איכותיים וטעימים לכולם. לכן אם אתם רוצים לפנק את עצמכם במנה שמבוסס על הירק הנפלא הזה יש לכם מבחר נהדר, אבל גרסה כמ וזו של השף הצרפתי ז'ואל רובישון לקומפוט חצילים, עדיין לא ניסיתם... זו בדיוק הסיבה לכך שהחלטנו לחלוק איתכם את המתכון הפשוט למנה הקלילה והמנצחת של השף הידוע הזה.
מקור תמונה:
foodandwine
אופן הכנת הקומפוט חצילים:
-
הניחו את קוביות החציל בסל אידוי ואותו הניחו בסיר עם מים כך שיהיה מרחק של כ-2 ס"מ בינו לבין המים.
-
הניחו את הסיר על האש והביאו לכדי רתיחה, ולאחר מכן, כסו את הסיר ואדו את החצילים עד להתרככות – כ-12 דקות.
-
הסירו את הסיר מן האש, סננו את הנוזלים והניחו את קוביות החציל בצד.
-
בשלו במחבת גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה את העגבניות, השום, הכמון והפפריקה עד להסמכה – כ-5 דקות.
-
הוסיפו את רוטב העגבניות וקוביות החציל ובשלו יחדיו תוך ערבוב עדין מספר פעמים, עד שהחציל מתובל עם הרוטב – כ-3 דקות.
-
הסירו מן האש את המחבת והוסיפו את החומץ תוך כדי ערבוב עדין.
-
תבלו במלח ופלפל שחור, הוסיפו גרידת לימון, כוסברה ופטרוזיליה, חלקו לקערות הגשה והגישו חם אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד לחמים טריים.