header

מתכון לקומפוט חצילים של השף ז'ואל רובישון

מתכוני חצילים יש בשפע בעולם, ורובם הגדול טובים, איכותיים וטעימים לכולם.  לכן אם אתם רוצים לפנק את עצמכם במנה שמבוסס על הירק הנפלא הזה יש לכם מבחר נהדר, אבל גרסה כמ וזו של השף הצרפתי ז'ואל רובישון לקומפוט חצילים, עדיין לא ניסיתם... זו בדיוק הסיבה לכך שהחלטנו לחלוק איתכם את המתכון הפשוט למנה הקלילה והמנצחת של השף הידוע הזה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לקומפוט חצילים של השף ז'ואל רובישון מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לקומפוט חצילים:
חצילים - 700 גרם (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
עגבניות - 3 (בינוניות, מגורדות גס על פומפייה)
שיני שום - 2 (כתושות)
כמון - ¾ כפית
פפריקה מתוקה - ½ כפית
רוטב עגבניות - ¼ כוס (ניתן להחליף ברסק עגבניות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - ¼ כפית (מגורדת דק)
כוסברה - 2 כפות (קצוצה)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה)
אופן הכנת הקומפוט חצילים:
  1. הניחו את קוביות החציל בסל אידוי ואותו הניחו בסיר עם מים כך שיהיה מרחק של כ-2 ס"מ בינו לבין המים.
  2. הניחו את הסיר על האש והביאו לכדי רתיחה, ולאחר מכן, כסו את הסיר ואדו את החצילים עד להתרככות – כ-12 דקות.
  3. הסירו את הסיר מן האש, סננו את הנוזלים והניחו את קוביות החציל בצד.
  4. בשלו במחבת גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה את העגבניות, השום, הכמון והפפריקה עד להסמכה – כ-5 דקות.
  5. הוסיפו את רוטב העגבניות וקוביות החציל ובשלו יחדיו תוך ערבוב עדין מספר פעמים, עד שהחציל מתובל עם הרוטב – כ-3 דקות.
  6. הסירו מן האש את המחבת והוסיפו את החומץ תוך כדי ערבוב עדין.
  7. תבלו במלח ופלפל שחור, הוסיפו גרידת לימון, כוסברה ופטרוזיליה, חלקו לקערות הגשה והגישו חם אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד לחמים טריים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.