מנות אשר נקראת אל פומודורו הן לרוב עשירות מאוד ברוטב עגבניות סמיך אשר מאפיין בעיקר את המטבח האיטלקי. במתכון הבא שלפניכם – מתכון לאטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי - תזכו לקבל הצצה זריזה וטעימה אל המטבח הים תיכוני הנהדר הזה. אנו בטוחים שאחרי שתכינו את המנה הזו ותגישו אותה אל השולחן, הסועדים לא יאמינו שלקח לכם רק כמה דקות להכין אותה.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לאטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי:
אופן הכנת האטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי:
-
הרתיחו מים בסיר גדול עם מעט מלח, הסירו מן האש והוסיפו את אטריות האורז.
-
הניחו לאטריות לשבת במים הרותחים תוך ערבוב מדי פעם עד לרמת מוכנות אל-דנטה, בערך כ-4 דקות. סננו את האטריות ושטפו מתחת למים קרים, סננו שוב והניחו בצד.
-
חממו שמן זית במחבת גדולה מעל אש בינונית והוסיפו שום, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב - כ-3 דקות.
-
הוסיפו למחבת פלפל צ'ילי חריף ובזיליקום וערבבו יחדיו כדקה.
-
הוסיפו למחבת עגבניות ו-¼ כוס מים ובשלו יחדיו תוך ערבוב מדי פעם, עד שרוב העגבניות יתפקעו, תוך כ-8-10 דקות, והוסיפו מעט מלח.
-
הוסיפו את אטריות האורז אל מחבת רוטב העגבניות וערבבו היטב כך שכל האטריות יכוסו ברוטב.
-
תבלו במלח במידת הצורך, חלקו את תכולת הסיר לקעריות הגשה, זלפו מעל מעט שמן צ'ילי, שומשום קלוי וקרעי בזיליקום והגישו אל השולחן.