במיוחד עכשיו כשאנו לקראת סוף עונת החורף, אין כמו לפנק את האהובים עלינו במרק חם ומהביל. אך לרובנו כבר ודאי נמאס מהמרקים הרגילים והפשוטים, לכן החלטנו להפתיע אתכם במתכון קל, בריא ומפתיע: מרק גזרים ותפוחי עץ. המרק הזה מפיץ ריח משגע ברחבי הבית ושילוב הטעמים המנצח שלו יגרום לכל מי שיטעם אותו לסיים את הקערה במהירות הבזק!
מקור תמונה:
kosher
אופן הכנת המרק גזר ותפוח:
-
חממו שמן זית בסיר בינוני, הוסיפו את הבצל והתפוח ובשלו יחדיו כ-2-3 דקות או עד שהבצל והתפוח מתרככים.
-
הוסיפו את השום והכורכום וערבבו למשך כ-30 שניות.
-
הוסיפו את הגזר וציר המרק והמשיכו לבשל במשך כ-35 דקות או עד שהגזר מתרכך.
-
צקו את המרק לתוך מעבד מזון או בלנדר וטחנו אותו עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך מעט, כ-5 דקות לערך.
-
החזירו את המרק לסיר, בשלו מעט מעל אש קטנה והוסיפו מלח ופלפל שחור לפי טעמכם.
-
הסירו את הסיר מן האש, צקו את המרק לקעריות אישיות והגישו לשולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש עם המרק קרוטונים ולזלף מעל כל קערה מעט שמן זית.