מתכון המרק שלפניכם מגיע אלינו מגאורגיה ונקרא סגרובֶה. את המנה המיוחדת הזו, העוברת בין אם לבת במשך דורות, נהגו להכין בעיקר בליל הסדר והיא נחשבה למנה מפנקת ועשירה שכולם חיכו לקבלה. מתכון המרק המקורי בשרי ומכיל גרונות עוף, אך כאן ניתנת האפשרות להכין את המאכל המסורתי הנהדר הזה גם למי שלא אוכל בשר.
אופן הכנת המרק אגוזים:
-
בשלו את הביצים בסיר קטן במשך 10-15 דקות, ולאחר מכן קלפו אותן והניחו בצד.
-
צקו את השמן אל תוך סיר בינוני והניחו מעל להבה בנונית-גבוהה.
-
הכניסו פנימה את השום והבצל וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף, הוסיפו את התבלינים, ערבבו, צקו את המים והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו לסיר את רסק העגבניות, האגוזים הטחונים ורוטב התמרינדי וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הביצים הקשות ובשלו במשך כ-30 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט.
-
הגישו עם מצה מפוררת ועוד חופן של אגוזים גרוסים.
טיפ השף:
ניתן להוסיף תפוח אדמה לבישול ולרסק אותו אל תוך המרק כדי שיהיה יותר סמיך.