כאשר אנו חושבים על אורז רובנו מעלים בדעתנו מנות בשריות לצידו או סלטים חמים בהם הוא משתלב נהדר. עם זאת, אנחנו בטוחים שרובכם הגדול ודאי לא ידע כי אפשר גם להכין בעזרת אורז מנות קינוח מתוקות וטעימות. מנה שכזו, שהגיעה אלינו ישירות מהמטבח האסייתי, אתם הולכים להכיר היום, בזכות המתכון הפשוט הבא לפודינג אורז-קוקוס עם שבבי קוקוס פריכים.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לפודינג אורז-קוקוס:
אופן הכנת הקוקוס פריך:
-
חממו תנור ל-150 מעלות והניחו נייר אפייה בתוך תבנית.
-
ערבבו בקערה גדולה חלבון, סוכר, תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו שבבי קוקוס וערבבו היטב.
-
מרחו את תערובת הקוקוס באופן אחיד על נייר האפייה והכניסו אל התנור.
-
אופים עד שהקוקוס מתחיל להזהיב ולהיות פריך, תוך ערבוב מדי פעם – בערך כ-22 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לה להתקרר – ניתן לשמור את השבבים עד יומיים מרגע הכנתם.
אופן הכנת הפודינג אורז-קוקוס:
-
הניחו בסיר גדול את כל המצרכים לפודינג פרט לתמצית וניל.
-
בשלו את התערובת מעל אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה, כוונו את עוצמת האש כך שהתכולה תבעבע בקושי.
-
כסו חלקית את הסיר ובשלו עד שהנוזלים נהיים שקופים למחצה והתערובת מסמיכה, תוך ערבוב וגירוד התחתית והדפנות מעת לעת – בערך כ-45 דקות.
-
הוסיפו פנימה את תמצית הווניל וערבבו היטב.
-
חלקו את הפודינג לכוסות הגשה, פזרו מעל כל כוס שבבי קוקוס פריכים והגישו חם או בטמפרטורת החדר.