מרק פטריות לא חייב להיות מוקרם כדי להיחשב למנה טעימה ועשירה, והוכחה טובה לכך היא מתכון המרק הפולני שלפניכם, שלמרות שהוא נראה מעט דליל, הטעם שלו יכול לנצח כמעט כל מנה דומה שתתמודד מולו. אז אם אתם רוצים לפנק את האנשים היקרים לכם במנה קלילה, משביעה ומיוחדת, כדאי שתנסו את המרק המוצלח והטעים הזה.
מקור תמונה:
kwestiasmaku
אופן הכנת המרק פטריות:
-
ייבשו וחתכו את הפטריות לקוביות גדולות והשאירו חופן מהן שלמות לקישוט.
-
הניחו סיר גדול על אש גבוהה, צקו פנימה את שמן הזית וחכו שיתחמם מעט.
-
הוסיפו את הבצל וטגנו למשך כ-5 דקות, לאחר מכן הוסיפו את קוביות הפטריות וטגנו עוד כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
צקו לתוך הסיר את ציר העוף וחלב הסויה, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו את חופן הפטריות שהנחתם בצד ובשלו כ-3 דקות נוספות לאחר הרתיחה הכללית של המרק.
-
לאחר הבישול צקו את המרק לקעריות אישיות, הוסיפו מעט פסטה מבושלת לכל קערית, קשטו בפטרוזיליה, תבלו במעט מיץ לימון והגישו חם.