למרות שהמנגו ידוע במתיקותו הרבה, הוא אחד מהפירות שניתן לשלב בקלות רבה במנות מגוונות ולא רק בקינוחים. כושר ספיגת הטעמים של הפרי הטרופי הזה וצבעו הצהוב-כתום עוזרים ליצירת מנות יפות ומיוחדות ממש, כמו למשל מתכון העוף הזה - שיגרום לכל בני המשפחה להתאהב בו כבר מהטעימה הראשונה.
מקור תמונה:
savoryspin
אופן הכנת התבשיל:
-
צקו שמן זית אל מחבת בעלת דפנות מעט גבוהות וחממו מעל להבה בינונית.
-
כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל וטגנו כ-10 דקות עד להזהבה תוך ערבוב לעיתים קרובות.
-
הוסיפו את השום ובשלו כ-1-2 דקות.
-
רכזו את הבצל והשום בסמוך לדפנות המחבת החמה והוסיפו פנימה את קוביות העוף. ערבבו וטגנו אותן עד שהן מקבלות גוון מעט חום מכל הצדדים.
-
הוסיפו את התרד, המנגו, העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה והצ'ילי (אם בחרתם להשתמש) וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הציר, ערבבו שוב וכסו את התבשיל. בשלו על להבה נמוכה כ-15 דקות.
-
בינתיים הרתיחו סיר גדול עם מים ומעט מלח, ובשלו את הברוקולי כ-2-3 דקות. הוציאו את הפרחים מהמים הרותחים וקררו בכלי עם מים וקרח לעצירת המשך הבישול שלהם.
-
לאחר מכן, הסירו את המכסה מהכלי עם העוף וערבבו את תוכנו. בדקו האם הנוזל התעבה מעט ונספג, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והעבירו לכלי הגשה.
-
פזרו מעל מעט פטרוזיליה והגישו חם לצד קינואה ופרחי הברוקולי המבושלים.