יש לכם הזדמנות נהדרת להביא את המטבח הסיני הישר לביתכם, כשהמנה הבאה יתכן ותהייה אף טובה יותר מזו המקורית, הודות לשילוב הרכיבים הטעימים והבריאים הבאים.
רכיבים לעוף והאורז המטוגן:
אופן הכנת העוף והאורז המטוגן:
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 2 כפות שמן והניחו לו להתחמם. לאחר מכן, הוסיפו כרוב סיני ואת החלק הלבן של הבצל הירוק, והקפיצו במשך 30 שניות. לאחר מכן, הוסיפו ג'ינג'ר, בצל ושום וערבבו היטב במשך 20-15 שניות. העבירו את תערובת הכרוב לקערה או לצלחת רחבה ושטוחה.
-
הוסיפו את 3 כפות השמן הנותרות לאותה מחבת, הוסיפו את האורז המבושל וערבבו מעט בכדי שהאורז יספוג את השמן. הניחו לאורז להתבשל במשך 2 דקות ובחשו שנית לאחר מכן. לאחר הערבוב השני, בשלו את האורז ללא הפרעה במשך דקה אחת נוספת, ולבסוף דחקו את האורז לקצה המחבת.
-
שפכו את הביצים הטרופות למרכז המחבת וערבבו היטב. כשהביצים יהפכו לחביתה, חתכו אותן לחתיכות קטנות וערבבו היטב עם האורז.
-
צקו רוטב סויה מעל האורז, הוסיפו את העוף וערבבו היטב כך שיתמזגו. בשלו במשך 2-1 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הכרוב וחצי מכמות הבצל הירוק שנותר, והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הרכיבים יתחממו, כדקה לערך.
-
סדרו את מנת האורז והעוף בצלחות, קשטו עם הבצל הירוק שנותר, והגישו.
מקור: רעות.ד