את הארוחה הבאה מכינים בסיר אחד; מתחילים בבישול תפוחי האדמה במים, מעבירים אותם למחבת עם חזה עוף, בצל, כרוב כבוש ותבלינים, ויוצרים ארוחה מזינה, טעימה ובריאה בקלי קלות. שילוב טעמי החמוץ-מתוק יוצרים מנה כיפית וצבעונית שגם הילדים ישמחו לאכול.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חזה עוף עם תפוח אדמה חמוץ מתוק:
חזה עוף: אפשר להחליף את חזה העוף בפרגיות, עוף שלם או כנפיים.
תפוחי אדמה: התאימו את כמות תפוחי האדמה לכמות הסועדים. מומלץ לבשל את תפוחי האדמה לפני הכנת המתכון, שכן אם תכניסו אותם ישירות למחבת ללא בישול מקדים יקח להם הרבה מאוד זמן עד שהם יתרככו, וחבל.
בצל סגול: אפשר להחליף את הבצל הסגול בבצל רגיל.
כרוב כבוש: אפשר להמיר את הכרוב הכבוש בכרוב טרי. אם בחרתם לעשות זאת התחילו את הכנת המנה עם הכרוב הטרי מכיוון שייקח לו הרבה יותר זמן להתרכך משאר המרכיבים, והגדילו את כמות הלימון על מנת לשמור על הטעם החמצמץ.
צימוקים: אינם רכיב חובה במתכון, ואפשר להחליף אותם בחמוציות.
סילאן: להמתקת המנה הגדילו את כמות הסליאן, ולהפך, להפחתת המתיקות הפחיתו. ניתן להחליף את הסליאן בדבש או במייפל איכותי.