לא ניתן לדבר על מתכוני קציצות בלי דוגמה אחת לפחות עם בשר בקר, ובמתכון הבא רוטב העגבניות המסורתי מוחלף ברוטב בצל סמיך שיוצר מנה עם טעם מיוחד שתרצו להוסיף לתפריט הקבוע שלכם.
מקור תמונה:
Jon B
אופן הכנת הקציצות בקר:
-
בקערה בינונית, ערבבו היטב את הרכיבים של הקציצות בלבד וצרו 4 מנות.
-
חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה והשחימו את הקציצות משני הצדדים.
-
פזרו על הקציצות אבקת מרק בצל, מזגו עליהן 1 וחצי כוסות מהמים, כסו את המחבת ובשלו במשך כ-20 דקות.
-
העבירו את הקציצות מהמחבת לצלחת והשאירו את הנוזלים במחבת.
אופן הכנת הרוטב בצל:
-
הוסיפו לנוזלים את חצי כוס המים שנותרה ו-2 כפות קמח, וערבבו כך שלא יהיו גושים.
-
ערבבו את הרוטב עד שהוא מגיע לרתיחה.
-
הניחו לרוטב לרתוח ללא ערבוב למשך דקה.
-
החזירו את הקציצות לרוטב, חממו אותן קלות בתוכו והגישו.