header

מתכון לקציצות בקר ברוטב בצל

לא ניתן לדבר על מתכוני קציצות בלי דוגמה אחת לפחות עם בשר בקר, ובמתכון הבא רוטב העגבניות המסורתי מוחלף ברוטב בצל סמיך שיוצר מנה עם טעם מיוחד שתרצו להוסיף לתפריט הקבוע שלכם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות בקר ברוטב בצל מקור תמונה: Jon B
רכיבים לקציצות בקר:
בשר טחון - 500 גר'
ביצה - 1
פירורי לחם - ½ כוס
אבקת מרק עוף - 1 כפית (ללא מונוסודיום)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לרוטב בצל:
אבקת מרק בצל - 1 כפית (ללא מונוסודיום)
מים - 2 כוסות
קמח - 2 כפות
אופן הכנת הקציצות בקר:
  1. בקערה בינונית, ערבבו היטב את הרכיבים של הקציצות בלבד וצרו 4 מנות.
  2. חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה והשחימו את הקציצות משני הצדדים.
  3. פזרו על הקציצות אבקת מרק בצל, מזגו עליהן 1 וחצי כוסות מהמים, כסו את המחבת ובשלו במשך כ-20 דקות.
  4. העבירו את הקציצות מהמחבת לצלחת והשאירו את הנוזלים במחבת.
אופן הכנת הרוטב בצל:
  1. הוסיפו לנוזלים את חצי כוס המים שנותרה ו-2 כפות קמח, וערבבו כך שלא יהיו גושים.
  2. ערבבו את הרוטב עד שהוא מגיע לרתיחה.
  3. הניחו לרוטב לרתוח ללא ערבוב למשך דקה.
  4. החזירו את הקציצות לרוטב, חממו אותן קלות בתוכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.