הפקיילה היא אחת מהמנות שמייצגות את המטבח היהודי התוניסאי, ונהוג להכין את המתכון הזה לארוחות שבת בצהריים, חגים ואירועים חשובים במיוחד. את הפקיילה מכינים מעלי תרד טריים, וסוד הקסם של המנה הוא סבלנות. למרות שתהליך ההכנה קצר יחסית, זמן הבישול ארוך, אך לאחר שטועמים את התבשיל הטעים והמשובח הזה, מבינים שהסבלנות משתלמת. בתיאבון!
מקור תמונה:
196flavors
רכיבים לתבשיל שעועית - פקיילה:
אופן הכנת התבשיל שעועית - פקיילה:
-
קצצו את התרד דק כל האפשר, טגנו בסיר עם שמן מעל להבה בינונית וערבבו תכופות על מנת שלא ישרף. המשיכו עד שהתרד מצטמצם ומקבל גוון שחור אך לא שרוף.
-
לאחר שהתרד מוכן, סננו את השמן מהתרד.
-
החזירו את השמן המסונן לסיר וטגנו בו את השום, הבצל, האריסה והבשר למשך כ-7 דקות.
-
הוסיפו לסיר שעועית, תרד, מלח ופלפל, וכסו במים כ-5-8 ס"מ מעל כל המרכיבים של התבשיל.
-
בשלו את תכולת הסיר מעל לאש נמוכה בין שעתיים לשלוש או עד שהבשר רך דיו - כחצי שעה לפני סוף הבישול, הוסיפו את הכוסברה והנענע.