אצלי בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, כשיש שבת חורפית אז מכינים חמין. אני גדלתי בבית חצי עיראקי ובשבתות קרות היינו אוכלים טבית עיראקי עם סלטים בכל צהריים. כל התהליך עצמו מתגלה כמתגמל מאוד כבר בשלב בו מתעוררים בבוקר לריח הטבית שבבית. יש עוד משהו קטן בנוגע לטבית, לאחר שמגישים לכולם והסיר מתרוקן, בתחתית שלו נשארת שכבה של אורז שרוף, העיראקים קוראים לזה קעבה, וזה פשוט טעים!
למתכונים נוספים מהבלוג " לבשל בבית"
מקור תמונה:
homecook
אופן הכנת החמין:
-
מניחים על התערובת את הביצים, תפוחי האדמה והשום. (אני מוסיף גם קציצות לחם – קוקלאס)
-
משרים את האורז במים חצי שעה לפחות, מסננים ושוטפים.
-
מטגנים את העוף עד לסגירה ומוציאים לקערה.
-
בסיר שבו מבשלים את החמין, מטגנים בצל עד שקיפות ומוסיפים את העגבניות, הרסק, והתבלינים ומערבבים.
-
מוסיפים את האורז ואת הסילאן ושופכים פנימה את המים הרותחים.
-
כאשר המים מבעבעים, מוסיפים את העוף ומבשלים 15-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. (אם אתם משתמשים בסיר חשמלי, עשו את הפעולה הזו בסיר אחר עד לשלב הוספת המים, אחר כך העבירו לסיר החשמלי ומשם המשיכו לבשל על חום גבוה).
-
מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה או בתנור מחומם על 110 מעלות או על חום נמוך בבישול בסיר חשמלי, לכל הלילה. יש לבדוק לפני השינה שיש מספיק מים, ולהוסיף במידת הצורך.
מקור תמונה:
homecook
מקור: עידו מעוז