כשבחוץ מזג אוויר סוער, הרוחות, הגשמים, הברקים, הרעמים והשלג שולחים אותי למטבח, להתחיל בהכנת המאכל שהכי מתאים לימים שכאלו - חמין עשיר לכבוד השבת. החמין מצריך הכנה קודמת: השרייה של הקטניות, בישול קצר והשאר מתקיים על פלטת השבת לאט לאט לאט, עד הטעם הנפלא!
טשולנט חמין משלב את כל המרכיבים יחד בסיר אחד, והוא אופייני מאוד ליוצאי אשכנז. הבסיס מכיל גריסים ואת הביצים שנחות להן בשלווה על נייר פרגמנט ומשחימות להנאתן כל הלילה. בגרסאות שונות לא פעם מוסיפים תוספות מעניינות כמו מעי ממולא, צוואר עוף ממולא או קיגל.
מקור תמונה:
pascalpr
רכיבים לחמין:
מים - עד כדי ¾ מגובה הסיר
אופן הכנת החמין:
-
מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
-
מוסיפים את הגריסים המסוננים ויוצקים מים עד כדי ¾ מגובה הסיר או עד כדי כיסוי כל החומרים.
מקור תמונה:
pascalpr
-
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבשר, עצמות המח, השעועית ותפוחי האדמה.
-
מתבלים במלח, פלפל שחור ודבש ומבשלים על אש נמוכה.
-
מוסיפים את המעיים שהכנתם בתוך סיר החמין. (הסבר מפורט בהמשך)
-
מניחים פיסת נייר פרגמנט מעל לתבשיל, ומעליו מניחים את הביצים. מכסים ומבשלים כעשר דקות נוספות.
-
ממשיכים לבשל על גבי פלטת שבת למשך כל הלילה או בתנור חשמלי בחום פלטה למשך כל הלילה.
אופן הכנת המעיים (קישקע):
-
מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים בזהירות את המעיים. סוגרים משני הצדדים (בסיבוב).
מקור: פסקל פרץ – רובין