בכל מטבח יהודי ניתן למצוא מתכון לחמין שמיועד בדרך כלל לארוחה של שבת בבוקר, וכל עדה קוראת לו בשם שונה, אך לרוב המנה מכילה מרכיבים זהים. הדפינה היא החמין של המטבח המרוקאי, ומנה זו מורכבת ממספר קטניות, ירקות ובשר. זמן הבישול הארוך מעניק מרקם נימוח לכל מרכיבי המנה, והריח שמתפשט בחלל המגורים גורם לכל דיירי הבית רק להמתין שהבוקר כבר יגיע כדי לאכול את התבשיל הנהדר הזה.
מקור תמונה:
196flavors
אופן הכנת החמין המרוקאי:
-
חממו סיר גדול על אש גבוהה-בינונית, שימו בתוכו סוכר חום וצרו קרמל.
-
הכניסו את גרגירי החומוס אל תוך הסיר, ולאחר מכן הוסיפו את תפוחי האדמה ואת רגלי הבקר הנקיים מעל ופזרו את התמרים מסביב.
-
הוסיפו את בשר הבקר, הכורכום, המלח והפלפל וצקו מים רותחים עד מעל לתכולת הסיר.
-
ערבבו היטב, הוסיפו שמן והביאו לרתיחה. בינתיים הכינו את שאר מרכיבי המנה.
-
לאחר שהכנתם את החיטה והאורז שמופיעים בהמשך המתכון, הוסיפו בזהירות את הביצים מסביב, בשלו עוד כשעה והעבירו לפלטה עד לשבת בבוקר.
אופן הכנת החיטה:
-
ערבבו בקערה גדולה את כל הרכיבים, הוסיפו פי שתיים יותר מים מהכמות של כל המרכיבים, כ-500 מ"ל.
-
הכניסו הכל לשקית שניתנת לבישול והניחו בסיר החמין ללא קשירה.
אופן הכנת האורז:
-
הכניסו את האורז לשקית שניתנת לבישול, והניחו בסיר החמין ללא קשירה.