חינקלי הן כופתאות פופולאריות מאוד עשויות בצק, שנחשבות לאחד המאכלים הלאומיים של גאורגיה. באזורים שונים בגאורגיה מכינים חינקלי עם מילויים שונים, כאשר בין הפופולאריים שבהם הם בשר בקר או טלה, גבינות, פטריות או מחית תפוחי אדמה. המתכון הבא יאפשר לכם להכין חינקלי במילוי בשר בקר טחון, שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה טעימה במיוחד!
רכיבים למלית ובישול החינקלי:
אופן הכנת הבצק החינקלי:
-
הוסיפו את כל רכיבי הבצק לתוך קערה, ולושו אותם כ-10 דקות עד לקבלת מרקם בצקי.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד ואפשרו לו לנוח בצד ל-15 דקות.
-
כעת הכינו את הבשר.
-
לאחר המנוחה, לושו את הרכיבים פעם נוספת ואפשרו לבצק לנוח שוב.
-
בשלב הבא, רדדו את הבצק וצרו ממנו עיגולים באמצעות כוס.
-
רדדו היטב כל עיגול עד לקבלת "דפים" דקים מאוד.
מקור: רותי ש.