header

מתכון לחמין מרוקאי מתוק

החמין המרוקאי משלב בתוכו לא רק תפוחי אדמה, דגן ובשר, אלא גם פירות יבשים, בטטות ודבש שהופכים אותו למתקתק וטעים. גם בימי הקיץ מומלץ לנסות את המתכון הנפלא שלפניכם שימתיק לכם את ארוחת השבת בצורה מפתיעה וטעימה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחמין מרוקאי מתוק מקור תמונה: gastrobrand
רכיבים לחמין:
גרגירי חומוס - 300 גר' (יבשים)
שמן זית - 2 כפות
בצלים - 2 (גדולים, קצוצים)
שיני שום - 4 (כתושות)
כתף בקר - ½1 קג' (חתוכה לקוביות בעובי 5 ס"מ)
תפוחי אדמה - 800 גר' (קלופים, חתוכים לרבעים)
בטטות - 800 גר' (חתוכות לרבעים)
תמרים - 6 (מגולענים, קצוצים)
שזיפים מיובשים - 6 (מגולענים, חתוכים לרבעים)
ביצים - 6 (עם הקליפה)
דבש - 4 כפות
כמון - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
כורכום - ½ כפית
פתיתי צ'ילי - ½ כפית
מרק עוף - 5 כוסות (ניתן להכין מ-5 כוסות מים + 5 כפיות אבקת מרק עוף)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת החמין:
  1. הכניסו את גרגירי החומוס לקערה גדולה, כסו אותם במים קרים והשרו במשך 8 שעות. לאחר מכן סננו את הגרגירים מנוזלים.
  2. חממו את התנור ל-120° מעלות.
  3. חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה גבוהה-בינונית והוסיפו לו את הבצל. טגנו במשך 5-10 דקות או עד שהבצל נהיה שקוף.
  4. הכניסו את הבצל לתוך סיר גדול שניתן להכניס לתנור (ללא חלקי פלסטיק) והוסיפו לו את גרגירי החומוס, השום, הבשר, תפוחי האדמה, הבטטה, הביצים, התמרים, השזיפים התבלינים ומלח.
  5. הוסיפו לסיר את מרק העוף ואם יהיה צורך, מים עד לכיסוי הרכיבים.
  6. הכניסו לתנור למשך 8-10 שעות.
  7. הוציאו את הסיר מהתנור, הוציאו ממנו את הבשר, תפוחי האדמה והבטטות והניחו על כלי הגשה.
  8. הוציאו את החומוס ויתר המרכיבים אל צלחות הגשה, ולצידן הניחו את הבשר וכן את תפוחי האדמה והבטטות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.