header

מתכון לחמין עם חומוס וקציצות בשר של יהודית אביב

שבת בבוקר, הריח של החמין שהתבשל לו כל הלילה כל כך חזק בכל הבית. קשה לתאר שבת חורפית בלי חמין מהביל ושזוף שזוף כמו מישהו שישב לו יום שלם בשמש הקופחת. זה כל כך טעים ולא מסובך להכנה. זורקים לסיר גדול חומוס, שעועית, בשר, גידים, עצמות מח, רגל עגל, תפוחי אדמה, בטטה, ביצים, קציצה ושמים על פלטה מכוסה היטב בשמיכה (שלא יצטנן חלילה) או בתנור אפייה על חום של 100 מעלות. קמים בבוקר שבת, מתאפקים עד הצהריים או מתגנבים מדי פעם "לטעום" איך יצא.

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לחמין עם חומוס וקציצות בשר של יהודית אביב מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לקציצות בשר:
בשר בקר - ½ קג' (טחון)
ביצה - 1
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
פירורי לחם - 2-3 כפות
שמן - מעט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בד גזה - 1 (או חיתול בד נקי)
רכיבים לחמין:
תפוחי אדמה - 8-9 (אני אוהבת את הזן האדום דזירה)
בטטות - 2-3
חומוס - ½1 כוסות
שעועית - 1 כוס
בשר - ½1 קג' (מספר 8, 6 או 5, אוסובוקו על העצם או כל בשר שמתאים לתבשילי קדרה)
גידים - ½ חבילה
עצמות מח - ½ קג' (טריים)
רגלי עגל - 2 (טריים, לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
ראש שום - 1 (שלם, לא קלוף)
אורז - 2 כוסות
אבקת מרק - 1 כף
פפריקה מתוקה - לפי הטעם
שמן - ¼ כוס
מים - כדי כיסוי
אופן הכנת הקציצות בשר:
  1. לשים בקערה את הבשר הטחון.
  2. להוסיף ביצה אחת, מלח, פלפל שחור, שמן, פטרוזיליה קצוצה ואת פירורי לחם.
  3. ללוש היטב את הבשר.
  4. ליצור קציצה עבה ומאורכת (כמו רולדה) ולשים בבד גזה או בבד חיתול נקי ולעטוף היטב כי זה ייכנס לסיר.
אופן הכנת החמין:
  1. לשים את האורז בשקית (אני משתמשת בשקית רגילה להקפאה אבל אפשר גם בשקית קוקי).
  2. לשים כף אחת של אבקת מרק עוף, פלפל שחור, שמן ומעט מלח.
  3. להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולסגור את השקית. כששמים בסיר כדאי לנקב כמה חורים קטנים בשקית עם קיסם שיניים או שיפוד כדי שלא ייווצר וואקום.
  4. לשים בסיר גדול את החומוס, השעועית, תפוחי האדמה, הבשר, הגידים, העצמות, רגל העגל והשום (אפשר להשרות את החומוס והשעועית יום קודם. אני בישלתי את החמין פעמים רבות מבלי להשרות, והכל התרכך והיה מעולה).
  5. לשים מים בגובה שמכסה את כל מה ששמנו בסיר וקצת יותר, ולבשל על אש גבוהה במשך שעה וחצי.
  6. אחרי שעה וחצי לשים תבלינים: ¼ כוס שמן, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
  7. לבשל עוד שעה - שעה וחצי על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים מים רותחים.
  8. לפני ששמים על הפלטה או בתנור, לשים את הקציצה שעטופה בבד.
  9. לשים גם את האורז ששמנו בשקית ולא לשכוח לנקב חורים.
  10. לשים את הבטטה והביצים. preperation מקור תמונה: yehudit-aviv
  11. לבשל כל הלילה על הפלטה כשהיא מכוסה בשמיכה, או בתנור שמחומם ל-100 מעלות.
  12. בבוקר לבדוק אם חסר מים. אם כן, להוסיף רק מים רותחים.
מקור: יהודית אביב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.