שבת בבוקר, הריח של החמין שהתבשל לו כל הלילה כל כך חזק בכל הבית. קשה לתאר שבת חורפית בלי חמין מהביל ושזוף שזוף כמו מישהו שישב לו יום שלם בשמש הקופחת. זה כל כך טעים ולא מסובך להכנה. זורקים לסיר גדול חומוס, שעועית, בשר, גידים, עצמות מח, רגל עגל, תפוחי אדמה, בטטה, ביצים, קציצה ושמים על פלטה מכוסה היטב בשמיכה (שלא יצטנן חלילה) או בתנור אפייה על חום של 100 מעלות. קמים בבוקר שבת, מתאפקים עד הצהריים או מתגנבים מדי פעם "לטעום" איך יצא.
למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"
מקור תמונה:
yehudit-aviv
אופן הכנת הקציצות בשר:
-
לשים בקערה את הבשר הטחון.
-
להוסיף ביצה אחת, מלח, פלפל שחור, שמן, פטרוזיליה קצוצה ואת פירורי לחם.
-
ללוש היטב את הבשר.
-
ליצור קציצה עבה ומאורכת (כמו רולדה) ולשים בבד גזה או בבד חיתול נקי ולעטוף היטב כי זה ייכנס לסיר.
אופן הכנת החמין:
-
לשים את האורז בשקית (אני משתמשת בשקית רגילה להקפאה אבל אפשר גם בשקית קוקי).
-
לשים כף אחת של אבקת מרק עוף, פלפל שחור, שמן ומעט מלח.
-
להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולסגור את השקית. כששמים בסיר כדאי לנקב כמה חורים קטנים בשקית עם קיסם שיניים או שיפוד כדי שלא ייווצר וואקום.
-
לשים בסיר גדול את החומוס, השעועית, תפוחי האדמה, הבשר, הגידים, העצמות, רגל העגל והשום (אפשר להשרות את החומוס והשעועית יום קודם. אני בישלתי את החמין פעמים רבות מבלי להשרות, והכל התרכך והיה מעולה).
-
לשים מים בגובה שמכסה את כל מה ששמנו בסיר וקצת יותר, ולבשל על אש גבוהה במשך שעה וחצי.
-
אחרי שעה וחצי לשים תבלינים: ¼ כוס שמן, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
-
לבשל עוד שעה - שעה וחצי על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים מים רותחים.
-
לפני ששמים על הפלטה או בתנור, לשים את הקציצה שעטופה בבד.
-
לשים גם את האורז ששמנו בשקית ולא לשכוח לנקב חורים.
-
לשים את הבטטה והביצים.
מקור תמונה:
yehudit-aviv
-
לבשל כל הלילה על הפלטה כשהיא מכוסה בשמיכה, או בתנור שמחומם ל-100 מעלות.
-
בבוקר לבדוק אם חסר מים. אם כן, להוסיף רק מים רותחים.
מקור: יהודית אביב