יש טבעונים מכל מיני סוגים, וכששואלים אותי מאיזו אסכולה אני, התשובה שלי תמיד תהיה שאני מגיעה מאסכולת ה-"טעים". בחרתי בטבעונות כדי לא לפגוע בבעלי חיים, וכמי שבאה מתחום הקולינריה, אני דואגת שהאוכל שלי יהיה קודם כל כיפי, מפתה, צבעוני ומפנק. עם הזמן גיליתי שהרבה פעמים ה-"טעים" הזה, שמבחינתי הוא הכרחי, יכול להיות גם מאוד בריא. זה בדיוק מה שקרה לי עם האלתור הכיפי שהוליד את המתכון הזה לחמין. אתם מוזמנים לשחק עם המרכיבים, זה כל הכיף – ולהכין אותו בכל פעם קצת אחרת.
למתכונים נוספים מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"
מקור תמונה:
vegansontop
אופן הכנת החמין:
-
צקו שמן זית לסיר כבד שיכול להיכנס גם לתנור וחממו מעל להבה בינונית. טגנו בשמן בצל, שום ומרווה במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מתרככים ומשחימים מעט.
-
הוסיפו לסיר תפוחי אדמה, גזר וקוביות לפת והמשיכו לטגן-לאדות כ-5 דקות נוספות.
-
הוסיפו תמרים ועלי דפנה והניחו מעל הירקות את השעועית השחורה והלבנה, את האורז ואת הקינואה זה לצד זה.
-
הוסיפו את התבלינים וצקו מים כך שיעלו מעט על גובה הקטניות והדגנים שבסיר. כסו והביאו לרתיחה.
-
חממו תנור ל-100 מעלות והכניסו אליו את הסיר למשך לפחות 8 שעות. בדקו מדי פעם, ואם צריך, הוסיפו מעט נוזלים. לחילופין אפשר לבשל מעל להבה קטנטנה במשך לפחות 4 שעות.
מקור תמונה:
vegansontop
-
הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!
מקור: אורי שביט