אי אפשר להכין מנות מהמטבח הרוסי מבלי שלפחות באחת מהן יהיו מיונז, תפוחי אדמה וסלמי. הסלט הבא כולל את שלושת המרכיבים האלו, שכבר מזמן הפכו לסמלו של המטבח הזה, והוא הולך לרענן לכם כל ארוחה – לא משנה מאיזו עדה אתם. אז שלפו את הסכינים בשביל להכין סלט תפוחי אדמה רוסי שיהפוך כל ארוחה שלכם למיוחדת!
מקור תמונה:
yummly
רכיבים לסלט תפוחי אדמה רוסי:
גזר - 300 גרם (3 בינוניים)
מלח - 1 כף (ועוד קצת לתיבול)
אופן הכנת הסלט תפוחי אדמה רוסי:
-
על להבה גדולה, הרתיחו תפוח אדמה, גזרים, מלח וחומץ בסיר גדול ומלא במים.
-
לאחר הרתיחה, הנמיכו את החום לעוצמה בינונית והמשיכו לבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו, כ-15 דקות.
-
כבו את האש, סננו את הירקות והניחו להם להתקרר בטמפרטורת החדר לכמה דקות.
-
ערבבו תפוחי אדמה, ביצים קשות, גזרים, סלמי, מלפפונים חמוצים, אפונה ובצלים ירוקים בקערה גדולה.
-
הוסיפו בהדרגה לתערובת מיונז ושמיר. ערבבו עד שהמיונז יתפזר על פני כל מרכיבי הסלט, לפי הטעם.
-
תבלו עם מלח ופלפל לטעמכם, והגישו עם חיוך לשולחן.