תפוח אדמה זה ירק נהדר שאפשר להכניס בקלות כמעט לכל ארוחה, ואפילו לסלט, אם יודעים כיצד לעשות את זה נכון. מאחר שהוא כה נימוח, הוא משמש בעיקר כבסיס, וצריך לצוות לו את המרכיבים הנכונים שיתנו לו מרקם וגם טעם שהם קצת מעבר לזה של פירה, וזה בדיוק מה שתלמדו לעשות בעזרת המתכון הבא!
רכיבים לסלט תפוח אדמה מלא בכל טוב:
סלרי - 2 מקלות - כ-50 גרם
אופן הכנת סלט תפוח אדמה מלא בכל טוב:
-
חממו את התנור מראש ל-230 מעלות.
-
הביאו סיר מים לרתיחה והוסיפו לו את תפוחי האדמה. בשלו אותם על סף רתיחה למשך 25-30 דקות, או עד שהם מספיק רכים כך שניתן לחצות אותם בקלות עם סכין. הזמן המדויק תלוי בגודל של תפוחי האדמה.
-
סננו את תפוחי האדמה והעבירו אותם לתבנית אפייה שמצופה בנייר אפייה. קחו מועך תפוח אדמה או צנצנת ומעכו קלות ובעדינות כל תפוח אדמה, עד שהוא מגיע לעובי של ½1-1 ס"מ.
-
זלפו מעל תפוחי האדמה שמן זית ותבלו במחצית מכמות המלח והפלפל.
-
אפו את תפוחי האדמה בתנור על 230 מעלות למשך 15 דקות, ולאחר מכן הפכו אותם, הזליפו שוב שמן זית, הוסיפו את שאר המלח והפלפל ואפו שוב למשך 12-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה נהיים פריכים וזהובים בקצותיהם.
-
הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור והשאירו אותם בצד להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
-
ערבבו בעדינות בתוך קערה גדולה את המלפפון החמוץ, הבצל, הסלרי, השמיר, הצלפים ותפוחי האדמה שהתקררו.
-
ערבבו בקערה קטנה את המיונז והחרדל, העבירו את הרוטב לקערה הגדולה וערבבו בעדינות את הכול. תפוחי האדמה יתפרקו בתהליך, וזה בסדר.
-
קשטו בעוד שמיר אם תרצו והגישו.
טיפ השף:
אפשר לקשט את המנה גם עם עשבים טריים אחרים, כמו פטרוזיליה, בצל ירוק וכדומה, וניתן גם להוסיף פפריקה אם רוצים - מספיק ½ כפית.