הבטטות שמהוות מקור לסיבים תזונתיים המועילים לעיכול, והעדשים השחורות שתורמות לתחושת שובע ועשירות בברזל, הופכות את המנה הבאה ליעילה במיוחד בשמירה על אורח חיים בריא. ניתן להכין את הסלט מראש ולאחסנו במקרר, והוא ישמור על טעמו המצוין בקופסה אטומה במשך כיומיים.
אופן הכנת הסלט בטטה:
-
העבירו את העדשים והמים לסיר ובשלו על אש קטנה עד לריכוך העדשים (כ-10 דקות).
-
בסיר נפרד בשלו באותה הצורה גם את פרוסות הבטטה.
-
חתכו את גבעולי הבצל לפרוסות דקות.
-
בקערה קטנה ערבבו את מיץ הלימון, שמן הזית, הסילאן ומעט מלח ופלפל.
-
הוסיפו את הירקות החמים לקערה עם הבצל הפרוס, וצקו את הרוטב מעל התערובת. ערבבו עם כף עץ.
-
אפשרו לסלט להתקרר כשהוא מכוסה ואחסנו בקופסה.
מקור: שירן ח.