header

מתכון לסלט בטטות ועדשים

הבטטות שמהוות מקור לסיבים תזונתיים המועילים לעיכול, והעדשים השחורות שתורמות לתחושת שובע ועשירות בברזל, הופכות את המנה הבאה ליעילה במיוחד בשמירה על אורח חיים בריא. ניתן להכין את הסלט מראש ולאחסנו במקרר, והוא ישמור על טעמו המצוין בקופסה אטומה במשך כיומיים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לסלט בטטות ועדשים
רכיבים לסלט בטטה:
בטטה - 3 כוסות (שטופה וחתוכה לעיגולים, ללא צורך בקילוף)
מים - ½ כוס (בתוספת קמצוץ מלח, לבישול העדשים)
לימון - מ- ½ לימון (סחוט)
שמן זית - 3 כפות
סילאן - 2 כפות
בצלים ירוקים - 3 (גבעולים בלבד)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט בטטה:
  1. העבירו את העדשים והמים לסיר ובשלו על אש קטנה עד לריכוך העדשים (כ-10 דקות).
  2. בסיר נפרד בשלו באותה הצורה גם את פרוסות הבטטה.
  3. חתכו את גבעולי הבצל לפרוסות דקות.
  4. בקערה קטנה ערבבו את מיץ הלימון, שמן הזית, הסילאן ומעט מלח ופלפל.
  5. הוסיפו את הירקות החמים לקערה עם הבצל הפרוס, וצקו את הרוטב מעל התערובת. ערבבו עם כף עץ.
  6. אפשרו לסלט להתקרר כשהוא מכוסה ואחסנו בקופסה.
מקור: שירן ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.