בתקופה האחרונה, יותר ויותר אנשים נוהגים להכין מנות ללא בשר והמתכון הנפלא הזה לקרפצ'יו סלק ועלי נענע הוא לא רק טעים להפליא ותחליף נהדר למנה בשרית, גם יש בו מגוון רחב של מינרלים וויטמינים חיונים שישביעו אתכם לאורך זמן.
רכיבים למתכון לקרפצ'יו סלק:
אופן הכנת המתכון לקרפצ'יו סלק:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-200 מעולת.
-
עטפו כל סלק בנייר אלומיניום, הניחו במחבת והכניסו לתנור למשך שעה. בינתיים, ערבבו את השמן, החומץ והסוכר בקערה נפרדת.
-
בדקו בעזרת קיסם אם הסלק התרכך, אם כן, הוציאו בזהירות מהתנור והניחו לו להתקרר, אם לא, השאירו אותו בתנור לעוד מספר דקות.
-
בעזרת כפפות, הסירו בזהירות את הקליפה של הסלק לאחר החימום בתנור. חתכו אותו לפרוסות דקות ועגולות וסדרו אותן על צלחת הגשה.
-
פזרו מעל גבינת עיזים ועלי נענע, ערבבו היטב ולסיום זלפו מלמעלה מעט שמן זית.
מקור: כותל ל.