השילוב בין צבעו הכתום של הגזר ובין הגוון הסגול העמוק של הסלק בסלט הבא יקשט את שולחן החג שלכם בצורה מדהימה, ועם רוטב הקימל הנלווה לו, תרצו לטעום את המנה הזו שוב ושוב, גם אחרי סעודת החג.
אופן הכנת הסלט סלק וגזר:
-
חממו את התנור ל-160 מעלות. שטפו את הסלק והניחו אותו על תבנית אפייה עמוקה. מזגו לתוך התבנית עם הסלק ½ כוס מים. הכניסו לתנור למשך 40 דקות, או עד שהסלק יהיה מוכן.
-
הסירו את שני הקצוות של הגזרים וחתכו את הירקות האלו לאורכם. מרחו על החצאים שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
-
הניחו את הגזרים המתובלים על תבנית אפייה והכניסו אותה לתנור לאותו פרק זמן כמו הסלק, או עד שהחתיכות יתרככו.
מקור תמונה:
Amelia Crook
-
הוציאו את הסלקים מהתנור לאחר שהם יהיו מוכנים, קלפו וחתכו לחתיכות בגודל בינוני. תבלו במלח ופלפל.
-
קלו את זרעי הקימל על מחבת בינונית ולהבה בינונית במשך 3 דקות. הוסיפו למחבת 1 כף שמן, חממו והוסיפו לה את השום הכתוש. מזגו את מיץ התפוזים למחבת והוסיפו גם את גרידת התפוז.
-
הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה, ובשלו את הרוטב עד שהנוזלים יצטמצמו בחצי. כבו את הלהבה והוסיפו למחבת דבש וחומץ בלסמי. תבלו במלח ופלפל.
-
הכניסו את חתיכות הסלק והגזר הצלוי לקערה גדולה, זלפו מעליהם את הרוטב וערבבו בעדינות. פוררו מעל הסלט גבינת פטה ועירית אם תרצו והגישו.
מקור: ברכה. א