header

מתכון לסלט סלק וגזר צלוי עם רוטב קימל

השילוב בין צבעו הכתום של הגזר ובין הגוון הסגול העמוק של הסלק בסלט הבא יקשט את שולחן החג שלכם בצורה מדהימה, ועם רוטב הקימל הנלווה לו, תרצו לטעום את המנה הזו שוב ושוב, גם אחרי סעודת החג.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סלק וגזר צלוי עם רוטב קימל
רכיבים לסלט סלק וגזר:
סלק - ½ ק"ג
מים - ½ כוס
גזר - ½ ק"ג
שמן זית - 3 כפות (מחולקות)
שן שום - 1 (מרוסקת)
מיץ תפוזים - מ-1 תפוז
גרידת תפוז - מ-1 תפוז (לא חובה)
דבש - 2 כפיות
חומץ בלסמי - 2 כפיות
גבינת פטה - 50 גר' (לא חובה)
עירית - 1 כף (קצוצה, לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט סלק וגזר:
  1. חממו את התנור ל-160 מעלות. שטפו את הסלק והניחו אותו על תבנית אפייה עמוקה. מזגו לתוך התבנית עם הסלק ½ כוס מים. הכניסו לתנור למשך 40 דקות, או עד שהסלק יהיה מוכן.
  2. הסירו את שני הקצוות של הגזרים וחתכו את הירקות האלו לאורכם. מרחו על החצאים שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
  3. הניחו את הגזרים המתובלים על תבנית אפייה והכניסו אותה לתנור לאותו פרק זמן כמו הסלק, או עד שהחתיכות יתרככו. preperation מקור תמונה: Amelia Crook
  4. הוציאו את הסלקים מהתנור לאחר שהם יהיו מוכנים, קלפו וחתכו לחתיכות בגודל בינוני. תבלו במלח ופלפל.
  5. קלו את זרעי הקימל על מחבת בינונית ולהבה בינונית במשך 3 דקות. הוסיפו למחבת 1 כף שמן, חממו והוסיפו לה את השום הכתוש. מזגו את מיץ התפוזים למחבת והוסיפו גם את גרידת התפוז.
  6. הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה, ובשלו את הרוטב עד שהנוזלים יצטמצמו בחצי. כבו את הלהבה והוסיפו למחבת דבש וחומץ בלסמי. תבלו במלח ופלפל.
  7. הכניסו את חתיכות הסלק והגזר הצלוי לקערה גדולה, זלפו מעליהם את הרוטב וערבבו בעדינות. פוררו מעל הסלט גבינת פטה ועירית אם תרצו והגישו.
מקור: ברכה. א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.