סלט פשוט הוא אמנם טעים, אך לא תמיד מגוון מבחינת רכיבים ורטבים. עם המתכון הבא לסלט דלעת עם תפוחי עץ וחמוציות ברוטב מייפל-חרדל, התוספת הזו כבר לא תעמוד בצד אלא תהפוך לכוכבת הארוחה.
רכיבים לסלט דלעת ותפוחים:
רכיבים לרוטב חרדל ומייפל:
אופן הכנת הסלט דלעת ותפוחים:
-
חממו תנור ל-200° מעלות.
-
בקערה בינונית ערבבו את הדלעת והתפוחים הקצוצים.
-
הוסיפו לקערה שמן זית, סירופ מייפל, מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו.
-
הניחו את התערובת על תבנית אפיה והכניסו לתנור.
-
קלו את הדלעת והתפוחים במשך 25-30 דקות או עד לריכוכם המלא. ערבבו את התערובת מפעם לפעם.
-
הוציאו מהתנור וצננו לטמפרטורת החדר. בינתיים, הכינו את הרוטב.
-
בקערה גדולה, הניחו את עלי החסה והבייבי הקצוצים, הוסיפו את הדלעת והתפוחים הקלויים, פזרו מעל חמוציות, זרעי דלעת וגבינת פטה.
-
זלפו קצת מרוטב החרדל-מייפל וערבבו היטב.
אופן הכנת הרוטב חרדל ומייפל:
-
ערבבו שום, חרדל, מייפל, חומץ תפוחים, מלח ופלפל בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
-
עם הפעלת המכשיר, מזגו פנימה את השמן באיטיות.
-
הכמות מספיקה להכנת 2 כוסות רוטב. כמובן שלא צריך להשתמש בכל הכמות לסלט, אלא ניתן לאחסן אותו במקרר עד שבועיים.