החליפו את סלט הירקות המסורתי במתכון המיוחד וה"שיכור" הזה, שמשלב פלפל מתוק עם יין ויוצר מנת פתיחה מושלמת או אפילו מנה עיקרית אם רק תצוותו לה לחם חם.
מקור תמונה:
Bdieu
רכיבים לסלט פלפל ויין:
מלח - 1 כפית או יותר, לפי הטעם
אופן הכנת הסלט פלפל ויין:
-
שימו את רבעי הפלפל בקערת מים חמים למשך 5 דקות, העבירו אותם לצינון למספר שניות במים קרים, ולאחר מכן הוציאו אותם מהמים וייבשו באמצעות מגבת נייר.
-
בתוך קערה נקייה, הכינו משרה לפלפלים: ערבבו חומץ יין או יין לבן עם שמן, מלח, פלפל, סוכר ופפריקה. טעמו את המשרה ותקנו טעמים בהתאם.
-
הכניסו לקערה עם המשרה את הפלפלים החלוטים, כסו אותה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 12 שעות.
-
כשתרצו להגיש את הסלט, הוציאו את הקערה, הניחו את הפלפלים על צלחת או מגש, הוסיפו מעל את הזיתים וקוביות הגבינה, זלפו את המשרה והגישו קר.