header

מתכון לסלט כרוב אדום

הכרוב הוא אחד הירקות שמהווים את הבסיס למטבח הצ'כי, כזה המלווה כל ארוחה בין אם כחלק מסלט או כליווי למנה עיקרית. בחלק מהמנות הכרוב מבושל ובאחרות הוא טרי, בכמה מהמנות מחמיצים אותו ואילו במשפחות צ'כיות אחרות מגישים אותו בתוספת סוכר. הסלט הבא כולל כרוב מטוגן ותפוחים, המעניקים לו טעם מעט חמצמץ ומרענן - שלדעתנו הופך אותו למושלם עבור כולם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט כרוב אדום
רכיבים למתכון סלט כרוב צ'כי:
כרוב אדום - חצי ראש
תפוח עץ - 1 (מסוג גרנד סמית, גדול)
בצל - 1 (גדול)
שמן - 2 כפות
מלח - ½ כפית
חומץ תפוחים - ⅓ כוס
סוכר - 3 כפות (ניתן גם פחות, לפי הטעם)
זרעי קימל - 1 כפית
אופן הכנת המתכון סלט כרוב צ'כי:
  1. חותכים לרצועות את הכרוב האדום ואת תפוח העץ, כאשר את הבצל קוצצים לקוביות קטנות.
  2. מטגנים את הבצל בשמן צמחי עד לריכוכו. מוסיפים את רצועות הכרוב והמלח, ומכסים את המחבת במכסה. מאדים על גבי להבה בינונית במשך 10 דקות. preperation
  3. מסירים את המכסה ומוסיפים למחבת את פרוסות התפוח.
  4. בקערה קטנה מערבבים את החומץ והסוכר, ויוצקים מעל הכרוב. מפזרים זרעי קימל, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהכרוב מתרכך, תוך ערבוב מדי פעם.
  5. מכבים את האש, מעבירים לקערה ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
מקור: יפעת ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.