הכרוב הוא אחד הירקות שמהווים את הבסיס למטבח הצ'כי, כזה המלווה כל ארוחה בין אם כחלק מסלט או כליווי למנה עיקרית. בחלק מהמנות הכרוב מבושל ובאחרות הוא טרי, בכמה מהמנות מחמיצים אותו ואילו במשפחות צ'כיות אחרות מגישים אותו בתוספת סוכר. הסלט הבא כולל כרוב מטוגן ותפוחים, המעניקים לו טעם מעט חמצמץ ומרענן - שלדעתנו הופך אותו למושלם עבור כולם.
רכיבים למתכון סלט כרוב צ'כי:
אופן הכנת המתכון סלט כרוב צ'כי:
-
חותכים לרצועות את הכרוב האדום ואת תפוח העץ, כאשר את הבצל קוצצים לקוביות קטנות.
-
מטגנים את הבצל בשמן צמחי עד לריכוכו. מוסיפים את רצועות הכרוב והמלח, ומכסים את המחבת במכסה. מאדים על גבי להבה בינונית במשך 10 דקות.
-
מסירים את המכסה ומוסיפים למחבת את פרוסות התפוח.
-
בקערה קטנה מערבבים את החומץ והסוכר, ויוצקים מעל הכרוב. מפזרים זרעי קימל, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהכרוב מתרכך, תוך ערבוב מדי פעם.
-
מכבים את האש, מעבירים לקערה ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
מקור: יפעת ב.