אין מי שלא מכיר את הקינוח הים-תיכוני המרענן – מלבי. לכן, כאשר יש גרסה אחרת וטעימה לא פחות שלו, כדאי ומומלץ לנסות אותה ומהר. במתכון למלבי פרווה הזה החלב הרגיל הוחלף בחלב שקדים, כך שמדובר בקינוח פרווה קר ונפלא וכן גם כשר לפסח.
מקור תמונה:
bbc
אופן הכנת מלבי שקדים:
-
ערבבו בקערה בינונית את הקורנפלור עם כוס של חלב שקדים עד לקבלת מרקם משחתי – הוסיפו עוד מחלב השקדים במקרה הצורך והניחו בצד.
-
חממו בסיר מעל להבה בינונית את חלב השקדים הנותר יחד עם הסוכר, תמצית הווניל, מי הוורדים ותרמילי ההל, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, דלו החוצה את תרמילי ההל, צקו פנימה את משחת הקורנפלור וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה במשך כ-15 דקות. שימו לב לערבב היטב ולא להשאיר תחתית בסיר.
-
לאחר מכן, צקו את התערובת לתוך קעריות הגשה או כוסות קטנות, קשטו מעל בשבבי פיסטוק, הניחו בצד להצטננות והכניסו למקרר ל-15 דקות לפחות.
-
הוציאו את הקעריות או הכוסות מהמקרר והגישו את המנה לסועדים.