בלי ששמנו לב, חג הפסח בפתח, מחכה שכולנו נחגוג אותו. אם נתקעתם בלי קינוח וביצים, מצאנו עבורכם מתכון מנצח, קליל ונפלא, שתוכלו להכין עם ילדיכם. במקום להכין כדורי שוקולד עתירי קמח וסוכר, נסו חלופה נפלאה ובריאה יותר שמשלבת באופן מושלם בין טחינה, שוקולד מריר ופיסטוק. אז הפשילו שרוולים, והתחילו להכין יחדיו טראפל טעים וכשר לפסח שתוכלו לנשנש גם בחג וגם לאורך כל חול המועד!
מקור תמונה:
epicurious
רכיבים למתכון לטראפל טחינה, שוקולד ופיסטוק:
אופן הכנת המתכון לטראפל טחינה, שוקולד ופיסטוק:
-
הכניסו לקערה טחינה, שוקולד, דבש, מלח, קינמון וגרידת לימון.
-
חממו את הקערה על גבי סיר עם מים חמים כמעט רותחים. הקפידו על כך שהקערה לא תיגע במים, וערבבו מדי פעם. לחלופין, חממו את הקערה במיקרוגל בפולסים של חצי דקה, עד שכל המרכיבים ימסו.
-
שפכו בזהירות את התערובת לתבנית אפייה גבוהה מאלומיניום או מזכוכית, בגודל של 20X20 ס"מ.
-
קררו את התערובת עד שהיא תתקשה מעט, למשך 60-70 דקות.
-
בינתיים, ערבבו את הפיסטוק הקצוץ עם השומשום הלבן בקערה בינונית.
-
רפדו צלחת גדולה, מגש או תבנית אפייה עם נייר אפייה.
-
קחו עם כף מעט מתערובת הטחינה, וגלגלו בעזרת כפות הידיים שלכם כדור קטן בקוטר של כ-3 ס"מ. כאן ילדיכם יוכלו לעזור לכם.
-
כסו את הכדור שיצרתם בתערובת הפיסטוק והשומשום.
-
הניחו בזהירות את הכדור המוכן על נייר האפייה, רצוי בעזרת כף. חזרו על התהליך עד שכל הכדורים יהיו מוכנים.
-
אכלו את הטראפלים עד 5 ימים ממועד ההכנה. כדי לשמור על טריותם, יש לכסות אותם ולאחסן במקרר. מומלץ להשאיר אותם בחוץ למשך 15 דקות לפני ההגשה לשולחן. שיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לכסות את הכדורים בציפויים נוספים, כמו אבקת קקאו, אבקת סוכר, סוכריות צבעוניות או תבלינים לטעמכם.