header

מתכון למצה בריי מתוקה עם צימוקים

רוצים לגוון את הארוחה? הכינו מצה בריי מתוקה עם קינמון, תפוחים וצימוקים.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון למצה בריי מתוקה עם צימוקים
רכיבים למצה-בריי קינמון:
מצות - 5 (שבורות לחתיכות גסות)
ביצים - 2 (גדולות)
מלח - ½ כפית
סוכר - ½ כוס
תפוח - 1 (ירוק וחמוץ, קלוף וחתוך לקוביות)
צימוקים - ½ כוס
קינמון - ¼ כפית (טחון)
שמן צמחי - ½ כוס (+ 2 כפות לטיגון)
אופן הכנת המצה-בריי קינמון:
  1. הניחו את המצות בקערה וכסו במים.
  2. השאירו את המצות כך למשך 5 דקות עד שיתרככו. סננו את המים.
  3. בקערה קטנה, ערבבו ביצים ומלח, הוסיפו את תערובת המצות לבלילה.
  4. הוסיפו סוכר, תפוחים, צימוקים, קינמון ו-½ כוס שמן צמחי. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. חממו את 2 כפות השמן שנותרו במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. פזרו את התערובת באופן שווה במחבת ולחצו בעדינות. טגנו כ-5 דקות.
  6. בזהירות, הפכו עם מרית את ובשלו עד להזהבה (כ-5 דקות נוספות). הגישו חם או מחומם עם התוספות לבחירתכם.
טיפ השף:
לגיוון נוסף ניתן להוסיף שימורי פירות יבשים, דבש או סירופ מייפל.
מקור: לאה. ח
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.