רוצים לגוון את הארוחה? הכינו מצה בריי מתוקה עם קינמון, תפוחים וצימוקים.
אופן הכנת המצה-בריי קינמון:
-
הניחו את המצות בקערה וכסו במים.
-
השאירו את המצות כך למשך 5 דקות עד שיתרככו. סננו את המים.
-
בקערה קטנה, ערבבו ביצים ומלח, הוסיפו את תערובת המצות לבלילה.
-
הוסיפו סוכר, תפוחים, צימוקים, קינמון ו-½ כוס שמן צמחי.
ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חממו את 2 כפות השמן שנותרו במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
פזרו את התערובת באופן שווה במחבת ולחצו בעדינות.
טגנו כ-5 דקות.
-
בזהירות, הפכו עם מרית את ובשלו עד להזהבה (כ-5 דקות נוספות).
הגישו חם או מחומם עם התוספות לבחירתכם.
טיפ השף:
לגיוון נוסף ניתן להוסיף שימורי פירות יבשים, דבש או סירופ מייפל.
מקור: לאה. ח