את פשטידת המחמר המרוקאית זוכרים ואוהבים זקני השבט אשר לא היו מוכנים להחליפה בעד שום מאכל אחר - הריח הנפלא שהיה מתפשט בכל חלל הבית היה פורץ החוצה ומזמין את כל השכנים. כיום מעבר לטעם חשובה גם האסתטיקה והגודל של המנה, לכן שימרנו את המתכון המסורתי אך הענקנו לו מראה שונה ומגרה שיגרום גם לדור הצעיר להתענג על המנה הטעימה ועתיקת היומין הזו.
מקור תמונה:
thelemonbowl
אופן הכנת הפשטידה:
-
בשלו יחד תפוחי אדמה וביצים עד שתפוחי האדמה יתרככו או הביצים יעשו קשות, השני מביניהם.
-
סננו את המים מהירקות והניחו להם להתקרר לגמרי.
-
הכניסו את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומעכו מעט, אך לא לפירה.
-
קלפו את הביצים הקשות, חתכו לקוביות והעבירו לקערה עם תפוחי האדמה.
-
הוסיפו את האפונה עם הגזר וערבבו היטב ובעדינות.
-
הוסיפו פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב ולבסוף תבלו עם אבקת המרק, מלח, פלפל שחור וכורכום וערבבו היטב שוב.
-
צקו לתבניות אינגליש-קייק משומנות היטב ברבע כוס השמן את תכולת הקערה, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפו כ-20-30 דקות עד שהמרכז מתמצק.