בכל חג פסח שאני זוכרת מצעירותי, בני המשפחה היו מחכים לרגע שבו אימא תכנס למטבח ותכין את המנה הטעימה והמיוחדת שלה לחג. מכיוון שזה היה רק פעם בשנה, אנחנו הילדים היינו שוכחים את השם של המנה ומבקשים מאימא את המצה המטוגנת שלמדנו את שמה רק כשגדלנו – מצה בריי. לימים ביקשנו את המתכון המקורי שהשאיר בנו טעם של ילדות, אך עבר מעט שינויים בריאותיים כדי שיתאים לכל שכבות הגיל, וכעת גם אתם מוזמנים ליהנות ממנו.
מקור תמונה:
bakecare
אופן הכנת המצה בריי:
-
ערבבו בקערה כוס תה, ביצים, קינמון, מחית וניל וסירופ אגבה לבלילה הומוגנית.
-
הוסיפו את פרורי המצה, ערבבו והניחו בצד ל-1-2 דקות.
-
בינתיים שמנו מחבת פנקייק עם שמן קוקוס וצקו את בלילת המצות אל תוך השקעים.
-
טגנו מעל להבה בינונית כדקה או שתיים עד להזהבת החלק התחתון, הפכו וטגנו גם את הצד השני.
-
צרו ערימה של המצה בריי שהכנתם ומעליה תוכלו להוסיף מעט ריבה, יוגורט, מייפל או דבש.